Социалният аспект на SEO конференцията

На път към вкъщи и прехвърляйки събитията от деня си дадох сметка, че на първата SEO конференция видях страшно много колеги от старата фирма - Абакус Трейд > българското представителство на Abacus Trade America или накратко Aplus.net

Първо се видях с Влад, колега който още когато постъпвах се беше доста хванал сериозно с SEO и му беше дошло до гуша от поддръжка на клиенти и след няколко месеца и след като започна да изкарва повече пари от Google Adsense, отколкото му плащаха в Абакус си би камшика и започна да работи за себе си, за което страшно много му се възхищавам и до днес.

След като го поздравих, видях и Владимир Цанев, един от най-добрите в отдел продажби на Абакус и в последствие sales trainer, а в момента собственик на студио за уеб дизайн и SEO услуги.

Видях и Мария Вълчева и Стани Тошев - двама бивши дизайнери в aplus и настоящи такива в Transcend, със Стани редовно играем футбол и се надявам утре да направим приличен мач.

За капак от статуса във Facebook на Владо разбрах, че Мартин Христов > човекът зад УебМастер.бг не само е на конференцията, но и води последната лекция!

Спомням си, че Марто беше вдигнал aplus до първите места в резултатите, на един много конкурентен пазар като американския! Спомних си че и Явор Белитов < администраторът ни в Абакус ми сподели, че Марто е един от най-добрите и успешни SEO специалисти в България въобще. В крайна сметка се оказа, че на SEO конференцията бяхме поне петима бивши служители на Абакус Трейд, за които напускането от Абакус, по-скоро изгонването от Абакус (защото ако фирмата не затваряше офиса си в България, сигурно щяхме да се носим по течението и още дълго време) се оказа едно от най-важните събития в живота и камъкът маркиращ едно ново по-вълнуващо начало, за мен това начало е favit.bg

Не знам дали друга компания скоро ще постигне това - дори вече спряла дейността си на Българския пазар да бъде най-силно представената, наравно с действащи компании, при това на толкова важен технологичен форум.

Това може само да говори колко качествени хора се бяхме събрали в Абакус, а тия хАмериканци пратиха фирмата-слънце по дяволите...


Posted in Етикети: , , |

13 коментара:

  1. Иван Пидов Says:

    Говорейки за социалният аспект, не може да не се спомене и успешният визитко-спам, който манол проведе ;) (това разбира се в рамките на шегата ;D)

  2. MARFI Says:

    Манол е вкарал много яки визитки, радват окото :)

  3. man0l Says:

    Айде, пак петъчен PR :D

  4. joXnka Says:

    Jonkata says :

    Izhvyrlqneto ot abakus vdigna i men svetlinnkiu godini nagore :
    pozdravi, Marf ;]

  5. MARFI Says:

    Май Абакус беше трамплинът, двигателят, който да ни тласне към по-смислени неща :)

  6. Мартин Христов Says:

    И аз се радвам, че видях доста колеги от aplus.net на конференцията. За съжаление с повечето не успях да разговарям, както и с други хора, с които исках да се запозная...

    Бих искал да направя уточнението, че dedicated hosting класиранята не бяха мое дело. Не бих искал да си присвоявам чужди заслуги, дори и с премълчаване. :)

  7. MARFI Says:

    Сега ще редактирам текста и ще останещ в историята, "само" като човека направил чудеса по SEO-то на aplus.net :)

  8. Unknown Says:

    :)

    Забелязах и аз доста познати лица!

    Доста неща сме научили в Абакус :)

  9. Hamaelleon Says:

    А пък аз нямам визитка от Манол?! Маноле, Маноле :))

    Ровя в момента инфо за фирма Абакус, защото в 11:30 съм тук (http://it.jobs.bg/f677286) и не мога да се ориентирам от различните неща, които намирам.. има ли я още фирмата, тази е друга ли, изобщо може ли малко инфо, защото и твоя блог пост е сред резултатите от търсенето..

  10. MARFI Says:

    Влади, доколкото знам от Абакус Трейд (не само Абакус) както е в обявата, са останали само sales force. Едва ли търсят програмисти.

    "Предлагаме Ви сигурна и сериозна работа в стабилна и отговорна фирма „Абакус България”." > найс :)

  11. Hamaelleon Says:

    Е аз съм на интервю през агенция Конкордия след 3 часа.. къде отивам т.е? Пак ли на майната си :)

  12. MARFI Says:

    Видях и аз, че е през агенция, надявам се този Абакус да е по-сериозен :)

  13. Hamaelleon Says:

    Ок, благодаря за бързия съпорт :))
    Ще видим де отивам.. може би от трън, та на глог.. ама после преди да седна на големия ще размисля дали все пак freelancer-ството не е по-добре от работа в измислени фирми..