Минчо Спасов ме плаши





Не знам дали гледахте интервюто по РеТв (очаквайте го скоро тук) с председателя на парламентарната комисия за вътрешна сигурност и обществен ред - Минчо Спасов (НДСВ), но поне аз останах с впечатление, че този човек е по-подходящ за ядрен експерт, отколкото за поста, който заема понастоящем.

Когато говореше за нелепата смърт на Методи Mаринов, се запъваше, говореше несвързано, погрешно цитира очевидците и по всичко личеше, че дори ако е назначил комисия по случая, то тя няма никакви резултати (разбирай удобни за триглавата ламя резултати - човекът е убит от извънземен разум например).

В дигиталната ера, когато Паркинги и Гаражи след една снимка с фотоапарат, ти вдигат колата и те наказват с тежка глоба той още чака снимки от четвъртък от съдебна медицина, за да се произнесе бил ли е протестиращ починалият в участъка или не е бил (което щяло да се докаже от евентуална лепенка SER GO HOME на якето му).

Което е без никакво значение, защото е убит човек, убит е по немарливост!

Това е един крещящ пример как една технология може да работи светкавично в един случай и да не работи във всички останали - когато не искаме тя да работи.

Минчо Спасов изтъкна като положителна стъпка от страна на МВР факта, че не опитали да прикрият този смъртен случай...

Хвала!

Като следващи мерки, които щял да вземе изтъкна разследване дали МВР са спазили процедурите при приемане, разпитване и престой на заподозрян на територията на участъка.

Налице е смъртен случай, според Вас спазили ли са ги ?

От министър Миков щял да иска отговор само на въпроса:

Защо се забавила реформата МВР? - след дъжд качулка!

Имаше доблестта да каже единствено, че България има нужда от по-малко на брой, но по-качествени полицаи, не каза цифрата, каза че според европейските данни България има нужда от 30% по-малко полицаи от сегашните 63 000 - подадена му от Иван Бедров, щеше да се съгласи и на 61, 65, 70 хиляди дори.

Тъй като тия числа се получават въз основа брой на населението и той и ние знаем, колко трябва да е цифрата - около 63 000 - 30% - 44 9000 - айде и малко администрация - 45 000 - да е кръгличко.

Минчо Спасов не посмя да я каже в ефир, почти всичко освен думите му за АЕЦ-а бяха завоалирани, уклончиви и твърде отнесени, изсипа бълвоч по починалия човек сякаш като е стъкмен автоджамбазин (каза криминално проявен) е половин човек и може да умре в коридора на участъка.

Аз се страхувам от Минчо Спасов, страхувам се от бягството му от отговорност и от впечатлението, което остави у мен, че не си върши работата.

Един въпрос...

Αко министърът е отговорен за МВР, тоест той е като бащата на МВР и едно или няколко от неговите деца убият човек и пребият стотици други и не поемат отговорност, не трябва ли да я потърсим от баща им - министъра ?

Ако имаме смъртен случай в четвъртък (15 Януари), колко време трябва на съдебна медицина, за да се произнесе ?

Posted in Етикети: , |

5 коментара:

  1. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ Says:

    Лицето Спасов ще се въздържа да го коментирам, защото после два жиеота няма да ми стигнат за да му изплатя неимуществените щети..
    За убийството искам пак да кажа няколко думи.
    Чувал съм за практиките, когато полицаите хванат да "разпитват", разбирай, да бият, след това да карат "разпитваните" да се подписват, че са паднали по стълбите...Ако откажели да подпишат, ги пребивали пак, и пак, докато "омекнат"...

    Мнението ми по въпроса е, че полицията трябва да бъде заставена, принудена и даже насилена, да носи отговорност за живота и здравето на попадналите там.

    Това може да стане, като резултат от две промени в закона за МВР и постоянен граждански контрол и независим мониторинг, чрез видеонаблюдение на местата за полицейски садизъм.

  2. Лъчезар П. Томов Says:

    Полицията не носи ли и сега отговорност за задържаните там ?!?

  3. MARFI Says:

    Искаш да кажеш, че още има задържани ?

  4. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ Says:

    Реално не носи. Помните ли онези ******, които караха две циганчета да си бият шамари в Пловдив. Когато не изтезават лично задържаните, тези примати ги принуждават да се гаврят помежду им и седят та се кефят. Нали така биха Топлото в ареста. Така може и теб да бият и него и нея...

  5. Анонимен Says:

    Всъщност властимащите чакат все още снимката, защото са аутсорснали някой чужденец-дизайнер да си поиграе на Фотошоп и да заличи всички следи, водещи към протеста..

    Или просто са си заровили главите в пясъка. Лошото е, че са си сложили по една тенджера отзад, та не можем да ги таковаме