Гошо, тревоопасната котка

Въпреки че имам полиноза много обичам цветята и свежите билки. В неделя си напазарувах маточина, розмарин и магданоз (от дясно на ляво на снимката) на много прилични цени от Кауфланд. Розмаринът дори се разходи с Yaris-а до Берковица и обратно и оцеля. Почти веднага употребихме магданоза и го накъсахме щедро, за да овкусим подобаващо доматен сос.

Разположих и трите билки върху ниския скрин RAST от IKEA на кухненската тераса, под прозореца.

Не прецених обаче, че мястото е много лесно достъпно за Гошко - котката на съпругата ми, която обичам като моята собствена Пусиличка

За никого не е тайна, че котките от време на време похапват тревица, главно за да прочистят стомахчетата си. Наш Гошко не подбира и хапва всичко де що е зелено - копър, магданоз, босилек, зеленината от накиснати букети - всичко.

Гошето си има програма - пасе сутрин на гладно, преди закуска. После ако стомахът му е бил пълен с косми ги повръща където сметне за добре на килима, на дивана, на стола и чак после закусва пилешки воденички.

Днес го сварих да си пасе сладко-сладко от магданоза и реших да споделя няколко снимки и видеа на които съм запечатал Гошко в най-силните му тревопасни моменти.

Enjoy!



На тази снимка Гошко гледа невинно след като похапна от магданоза и се настани на барплота (наблюдателницата си) до босилека, който редовно похапваше до вчера:

Видео:

Гошко стартира деня с босилек

Гошко похапва от сватбения ни букет

Posted in Етикети: , |

0 коментара: