Боклукът е резултат от липса на въображение

Днес успях да срежа първата си бутилка, макар и не много равен срезът се получи и сега имам интересна саксия, която никога няма да остави цветето сухо, а и ще овлажнява стаята.

В амазон се продава (доста скъпо) инструмент със статичен стъклорез и ограничетели за бутилката, така че при въртенето й да се получи прецизен срез.

Аз успях да си стъкмя нещо подобно от корубата на старо компютърно захранване, няколко парчета дърво придаващи едновременно стабилност на мекия метал и служещи за ограничител и разбира се - стъклорез. Ето и снимка на импровизираният ми уред:

Процесът по срязването на бутилката е сравнително лесен:
Бутилката се върти и притиска към стъклореза. След като се образува равномерна черта, бутилката започва да се нагрява над пламъка на свещ. Ще започнете да чувате как стъклото се пропуква. Щом направите пълен кръг над свещта, потопете бутилката в лед за около минута. Извадете я и отново нагрявайте. Повтаряйте процеса доката бутилката сама не се раздели на две точно по или около среза (зависи от това колко равномерен е бил)

Не се притеснявайте, пламъкът на свеща не е толкова силен, че да пръсне бутилката на хиляди парчета и да ви извади очите, но ако много ви е страх носете очила.

Загладете ръбовете с бруст (камъка с който се точат ножовете). Готово!

Posted in Етикети: |

0 коментара: