Нещо не ми се връзва

Цял ден слушам и чета за обири, грабежи и палежи. Тъй като и мен самия за пореден път ме обраха наскоро станах доста чувствителен на темата.

Нещо с екшъна около Вакарел не ми се връзва.

Прилагам част от официалната версия на полицията заедно със снимка от пресцентъра на МВР, с подчертани важните моменти и гръмкото заглавие:

"Предотвратен е грабеж на турски гражданин на автомагистрала “Тракия” - държа да отбележа предварително, че колата на човека е запалена, самият той е пребит, НО грабежът е предотвратен!

"[..]Около 12.30 снощи служителите на реда са предотвратили грабеж на турски гражданин, пътувал по магистралата[..]. Той бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел.
Докато извършвали престъпното деяние, те били засечени от служители на ОДМВР-София. Грабителите открили огън с автоматично оръжие срещу полицаите. Нанесени са сериозни поражения на патрулен автомобил. При ответния огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление. Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Бил е с маска и бронежилетка.
Съучастникът му успял да избяга и засега се укрива. Предприети са активни действия за издирването му, в които са включени екипи от различни поделения на МВР. Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние.[..]"

Прилагам и разговор със "спасения" турски гражданин пред "24 часа", заглавието е показателно:

"Завеждам дело срещу България"

[..]Бяха общо четирима. Освен двамата побойници имаше един в полицейската кола и един, който се качи в моята.[..]

[..]Около 1 часа през нощта видях някакви къщи. Отидох до тях, видях, че има кучета, и нарочно ги разлаях, за да излязат хората и да ми помогнат. Показа се някаква жена, видя в какво окаяно положение съм, извика мъжа си и той се обади в полицията. Дойдоха полицаи и така свърши всичко. Но мога да ви кажа, че ако не бях стигнал толкова бързо до къщите, нямаше да хванат бандитите. Разбрах, че веднага са ги подгонили и са ги хванали.[..]

Внимание заслужава и версията на "Труд":

[..]Първи дръпнал спусъка на своя автомат “Калашников” бандитът, седящ на задната седалка. Куршумите му се посипали върху полицейската патрулка, зад която се прикривали служителите на реда.[..] (Бая точен е бил този бандит щом посипал патрулката с дъжд от куршуми, а счупил само 2 стъкла и оставил 2 дупки във вратите (виж снимката)

[..]Полицаите открили премръзналия чужденец наблизо, вързан с белезниците за дърво.[..] (нещо тук не се връзва с разказа на турчина)

Бандитите са били заловени, пардон един е бил убит, а другите трима, за двама от които не се споменава нищо в полицейското известие отново са се измъкнали. Та бандитът е бил убит, не благодарение на бързодействието на полицията, а благодарение на собствената си глупост след дръзкия обир да продължава да се размотава в близост до мястото на местропрестъплението и инициативността на пострадалия турски гражданин. Мен повече ме притеснява този бандит, който е избягал и все още не е задържан - нека припомним състоянието му - ранен при катастрофата и стрелбата, тръгва да бяга през сипещия се сняг и влажната почва и не оставя следи - уникално!

МВР счита случаят за решен с хепи енд - турският гражданин е спасен, а работата си е наполовина свършена. Всъщност МВР не са свършили и една четвърт от работата по случая и вече се обявиха за герои. Същите тези герои искат да ни следят безконтролно в Интернет, ако действат по същия начин - тръпки ме побиват!

Прилагам снимка, от закъснялата потеря, която най-добре илюстрира колко е лошо да пускаш доказани бандити с условни присъди и да ги съдиш по 5, 10, 15 години... Тази закъсняла потеря, изпратена да залови един-единствен ранен бандит се плаща от моите данъци...

хостинг и домейни

Posted in Етикети: , , |

12 коментара:

  1. legrandelf Says:

    Мейт, що не каза, че някой те е измуфтил! Ще му уредим едно блогърско ривендж йебане напук на цялата подслушвация :)

    Сега са заети със Софтуерът, който снифи навьегда, и няма да ни гепят ако отперем по един тилен оловен маршрутизатор у тиквениците на Маргините (примерно) :)

  2. MARFI Says:

    Елфе, не в нас. Машините ми окрадоха, дълга и широка, заслужава си отделен пост.

  3. Анонимен Says:

    Според мен различията идват не от полицията , а от журналистите. Повярвайте ми , на два пъти ми се е случвало да се пише за случаи, в които съм бил участник и очевидец. После като четох във вестниците направо си помислих, че става въпрос за друг случай...

  4. MARFI Says:

    Така е, и не е така, версиите на Труд и 24 часа са доста украсени, но е показателно, че МВР споменава само за едва два извършители. Останалото - завръзвания по дървета и тн, не е толкова важно.

  5. Анонимен Says:

    май не внимавате като слушате новините-случаите са различни но и двата са с турски граждани

  6. MARFI Says:

    Повярвай ми доста добре внимавам като чета и слушам новини, при това го правя от няколко източника.

  7. Анонимен Says:

    Ченгетата в БГ са по-големи престъпници и от най-големите мафиоти.

  8. MARFI Says:

    За жалост си прав, а дори да не си щом в обществото витае такова мнение, няма да е от добре свършена работа, изпълнен дълг и тн...

  9. 8 zh Team Says:

    А мен ме впечатли призивът на Цветанов да не се правят хората на много смели и да гонят избягалите бандити, понеже били много опасни. За тая работа имало полицаи, които в момента работели. Направо си представих едни хайки от самодейни полицаи, страшна работа!

  10. MARFI Says:

    Аз предлагам Турция да изпрати военен гарнизон и да го разположи по магистралата, за да я обезопаси.

  11. voxy Says:

    блогърът е велико нещо. През цялото време може да плюе 24 часа и Труд, но потрябват ли му "факти" за да докаже нещо или за да направи съмнението си по-достоверно без проблеми опира до тях. А дали изобщо тези в 24 часа и Труд са успели да се докопат до тоя гражданин, а дали случайно пропагандата която върви в Труд срещу правителството не е преминала и в 24 часа и съвсем умишлено да са поокрасили нещата? не тук сега не е момента да мислим, това са два достоверни източника, щото ни кефят какво пишат и мразим МВР

  12. MARFI Says:

    Доста повърхностно се заяждаш, но то ти е в стила, спри, помисли, разгледай, тогава пак пиши.

    Поздрави.