CheatNeutral.com

CheatNeutral.com e интелигентна провокация на безумната концепция за carbon offsetting (търговията с въглеродни емисии)

Ако Ви кажа, че може да изневерявате безнаказано на приятелката срещу малка сума, която да внасяте във фонд подкрепящ хората, които не изневеряват най-малкото ще ми се изсмеете.

Когато обаче заместя изневяра с въглероден диоксид, а сумата порасне това безумие изглежда съвсем приемливо, като дори някои държави (като България например) се радват колко пари ще направят от продажбата на въглеродни квоти. Ако учените подкрепящи теорията за глобалното затопляне причинено от човека се окажат прави, това шикалкаване и отлагане на решаването на проблема с въглеродните емисии ще излезе прескъпо на всички - и на купувачите и на продавачите на емисии.

Да не говорим, че цялата концепция е порочна и средновековна, само че тогава продавали индулгенции. Дори ако Атина беше продала въглеродните си емисии, Акрополът нямаше да се изчисти по силата на сделката, трябваше да се забранят дизеловите агрегати, за да побелее отново мраморът...

Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. wattie Says:

    Аз не се притеснявам - природата си знае работата. Ще стане катаклизъм, човечеството ще умре - какво от това? Заслужило си го е. След него ще дойде нещо по-добро. Природата прави непрекъснати експерименти...

  2. Unknown Says:

    Да, интересна идея е - беше привлякла и моето внимание преди време. Сайтът им е работещ и много сладко направен, което допълва илюзията - препоръвам да го видите.

  3. MARFI Says:

    Аз даже се регистрирах като вярен :)