Шемет

Уикендът ми бе белязан от две културни събития - събота бях в бирария Bit Burger, където свири една от любимите ми български групи - Marry Boys Band, а вчера, вчера гледах една страхотна комедия в сатиричния театър.

Комедията се казва "Шемет" и е написана от двама французи - Жан Жак Брикер и Морис Ласег, преводът на български е невероятен, всички игри с думи са преведени перфектно и са убийствено смешни в устата на русата домашна помощница, която говори развален френски и с това допринася за заплитането на сюжета и за редица комични ситуации.

Действието в комедията се развива в дома на френски политик, който готви двойна сватба - собствената си - за най-добрата приятелка на изчезналата му преди 20 години жена и на травмирания от загубата на майката си син, за богата испанка, чиито родители финансират кампанията му.

Чрез двойната сватба бащата цели да повдигне рейтингът си, като брачното щастие - неговото и това на сина му са оставени на заден план.

В същото време баща и син, едновременно, но скришом един от друг имат връзка с русата прислужница в богатия им дом.

Всичко върви що-годе прилично, когато в дома на политика, не се появява един загадъчен полковник от американската армия, който меко казано се държи странно...

Следват редица комични ситуации провокирани от поведението му, откровения относно изчезването на жената на политика, тълкувани различно от различните хора в дома и най-вече предавани погрешно от вечно подслушващата помощница.

Представлението ще ви гарантира 100 минути положителни емоции и смях до сълзи, премиерата му е довечера в 19:00 билети може да закупите от касата на театъра или на адрес: bgbileti.com, няма да съжалявате, комедията си струва!

Участват: Стефан Щерев, Герасим Георгиев, Светломир Радев, Янина Кашева, Жанет Иванова.


Posted in Етикети: , , |

2 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Браво Марф, трябва и малко култура за цвят в сивото ежедневие. И на мен ми се е доходило на театър, но на някоя стойностна пиеса. Последния път останах доста разочарована от сценария на пиесата , която гледах в Ловешкия театър, макар и актьорите да дадоха всичко от себе си.
    P.S. Надявам се скоро да се видим :)

    Hope

  2. MARFI Says:

    Одисеята в Гърция я завършихе с модерен театър, показващ трудния живот на бежанците в Гърция, пиесата ми хареса, но друго си е театър на родния ти език, особено и предпремиера :)

    Айде идвай си и ще ходим на театър заедно, групово, като по соц-а :)