Tour De France

В момента във Франция тече най-престижното колоездачно състезание в света - Тур де Франс. Събитието протича без много шум в българските медии, където по стар обичай приоритет се дава на евентуални трансфери и подробности от контроли на водещи български отбори с третодивизионни чужди такива, в които превез обикновенно взимат чужденците.

Искам да споделя с вас любимата ми песен на Крафтверк - едни талантливи французи, които заедно със сънародника им Жан Мишел Жар, се считат за бащи на "техно" стила:



Клипчето е към песента "Тур де Франс" и е от едноименния им албум, в които също се включват и други парчета на спортна тематика - Ле Форм (Формата), Витамин, Регенерасион и тн.

Клипчето е и трибут към Димитър Колев - Коко, един от най-големите ни състезатели по колоездене и многократен победител в обиколката на България. Коко си отиде наскоро на преклонна възраст и не успя да види възпитаниците си отново да събират стотици хиляди зрители публика по колодрумите, всъщност и колодруми не успя да види, столичния колодрум се руши, а някога на него е завършвала обиколката на страната, последната обиколка на родината, дори не премина през столицата... на столичани им е безразлично, предпочитат паветата да са затворени за протест на таксита, отколкото за да се даде старт и финал на родния вариант на тура. А както казваше Коко, навремето колоезденето беше много популярно, почти колкото футбола, днес останахме само с един цар футбол и съпътсващите го величествени скандали...


Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Хубаво, ама Крафтверк не са французи... ;-)

  2. MARFI Says:

    Възможно е, аз до днес живея с таз заблуда...

  3. jilcov Says:

    Коко си отиде наскоро на преклонна възраст и не успя да види възпитаниците си отново да събират стотици хиляди зрители публика по колодрумите, всъщност и колодруми не успя да види, столичния колодрум се руши, а някога на него е завършвала обиколката на страната, последната обиколка на родината, дори не премина през столицата