Учениците от 13 клас не ходят на училище

През ноември 376 мобилни екипи от МОН направиха проверки в повече от половината училища у нас, голяма част от които са частни учебни заведения.

Това съобщи пред журналисти министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

По думите му били са установени "доста сериозни нарушения". Министър Вълчев каза, че се е потвърдило недоброто очакване, "че в по-голямата част от паралелките с 13-ти клас в професионалните гимназии се води много крехък учебен процес".

Броят на учениците в клас рядко надвишава една четвърт от записаните в паралелка. Това още веднъж показва колко сериозно трябва да се замислим не само за смисъла на 13-тия клас, но и за логиката на професионалното образование. Това е една от големите задачи пред МОН за тази учебна година, отбеляза министърът.

МОН започва още едно издание на програмата за студентски стаж в министерството, каза Даниел Вълчев. Той допълни, че отново 30 млади хора ще бъдат на шестмесечен стаж в МОН. За тази цел от днес на сайта на министерството ще бъде качена информация. Досега през тази програма са преминали около 60 млади хора, като осем от тях са останали да работят в МОН.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: