Кражба по гръцки

Повода за написването на този материал е въоръжения грабеж извършен над клон на Националната Банка на Гърция в Колон.

Возилото, което са използвали грабителите е било... мотопед.

Били са само двама, защото повече не се побират на мотопед явно.

Но моторизирани крадци ограбват не само банки, както някои от нас са гледали в клипа на Виси "Everything" крадец, задигна чантата от кабриолета и.

В Атина имах цял урок в учебника, как не е добре да си оставяме ценности по таблото или на седалката до шофьора или недай си боже на задната седалка, защото младежи обикалящи на мотопеди ги плячкосвали.

Разкриваемостта била много ниска, а предвид затруднененото движение по пътищата, успеваемостта завидно висока.

На мен лично ми се случи да си изпатя от крадци в центъра на Солун. Неизвестен до сега извършител разбил, страничното ми задно стъкло и задигна доста ценни за мен вещи от колата, но без почти никаква пазарна сотйност - ръкавици за мотор, пуловер!! Кой би разбил кола за пуловер?

Та нека се върнем на обира на клона на Националната Банка, взели си парите (неизвестно засега количество) и отпрашили с мотопеда, но били задръстени от камион и се наложило да използват оръжието си, за да предупредят шофьора, че се намират в затруднена ситуация, стреляли във въздуха, за да си освободят път и се измъкнали... засега.

Та, ако пътувате в Гърция, особено в големите градове, прозорците затворени и никакви ценнотси по колите, обикновенно не крадат гърци, ами най-долна емигрантска паплач, за жалост и българи...

Posted in Етикети: , , |

0 коментара: