Да направим Коледа

В момента тече седмото издание на "Българската Коледа", което има за цел да счупи досегашните рекорди от набрани средства и да помогне на възможно най-голям брой деца и детски клиники, за да може и онеправданите ни деца да заживеят в един по-добър свят, защото по Коледа стават чудеса, защото всички ние можем да помогнем на чудото да се случи, също както Лъчезар Цоцорков.

Но кой е Лъчезар Цоцорков? Как го се сетих з анего ли?

Лъчезар Цоцорков е човекът лично дарил 10 000 лева за "Българската Коледа" с това си дарение се нарежда на 25-то място в списъка с големи дарители, по-скоро на 20-то, защото хората преди него са дарили същата сума 10 000 лева.

Ще се зачудите защо спирам вниманието Ви над него ли? Ами защото Лъчезар е на 60 години и не е дарил само 10 000 лева. Управител е на Асарел Медет - един от най-големите и проспериращи български рудници, Асарел са дарили: 10 000 лева. Г-н Цоцорков е и председател на българската минна камара, може би благодарение на този факт, малко по напред в класацията виждаме името на още един рудник: ЕЛАЦИТЕ МЕД АД - с дарение 16 000 лв. Което ме кара да смятам, че освен личните 10 000 лева дарение, Лъчезар чрез заеманите от него длъжности е повлиял за даряването на още 26 000 лева, или неговият принос в "Българската Коледа" възлиза на 36 000 лева!

Накои от Вас, могат да започнат с критиките, с хулите, че бил откраднал парите и затова толкова лесно ги дарявал, че бил корумпиран и тн. Честно казано не знам така ли е, и не ме интересува, интересува ме, че този човек е успял да отдели такава крупна сума и да я даде за благотворителност. Вероятно той вече има внуци, има и деца, честно казано не знам, знам само че в развитието на всеки един човек идва момент, в който една детска усмивка придобива по-голяма стойност от всички пари на света. Затова и майките се усмихват когато раждат, въпреки болката и агонията, плача на малкото детенце, живота който излиза от тях, е толкова мил и безпомощен, толкова сладък и крехък, акта на създаване, на съзидание, на повторение на божието дело е толкова неповторим, толкова ценен и ние трябва да направим всичко по силите си, за да запазим тази искрица живот.

Писах за г-н Лъчезар Цоцорков, не защото го познавам или защото искам да правя ПР на един 60 годишен човек, пък бил той и президент на минната камара, той и без моята помощ си е пополярен. Писах за него, защото беше единственото частно лице от списъка с големи дарители, за когото ако потърсиш информация в Гоогле няма да се удавиш от резултати, писах за него защото исках да видя, що за хора са тези, които вместо да задоволяват собствените си капризи, заделят от доходите си, за да помогнат на непознати деца.

Писах за това дарение, за да приканя всички Вас също да дарите според възможностите си, за да има повече здрави деца в България, за да има повече усмивки по Коледа.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: