Четецът

Ралф Файнс в ролята на Михаел Берг, чете на глас и записва поредната книга за голямата си, неграмотна любов - Хана Шмиц (Кейт Уинслет).

Попаднах на връзка за HD версията на "Четецът" (The Reader) в рубриката на Юлиян - Седмицата в линкове - горещо препоръчвам тази интересна секция от блога му!

С един поглед получаваш достъп до най-интересните неща случили се или качени в нета през седмицата, тематично подредени.

Няколко кратки примера:

Нови (хубави) филми:

Политика и Икономика:

Наука и технологии: И още много полезни и проверени линкове, приятно сервирани и подредени.

Именно чрез тази секция и усилията на Юлиян аз много бързо намирам най-интересното за мен! Голямо Благодаря!

А сега да се върна на "Четецът":

Трейлър:



Филмът разказва историята на Михаел - 15 годишно момче и Хана - бивша служителка на СС. Михаел и Хана имат бурна и кратка любовна авантюра. След години, когато Михаел постъпва в университета тече осъдителен процес срещу шест бивши пазачи в СС, Хана е една от тях, тя поема вината на колегите си и получава доживотна присъда... Михаел може да я спаси, като разкрие ужасната и истина - Хана е неграмотна. Затова е карала и малки деца да и четат на глас в лагерите...

В последствие Михаел започва да и изпраща аудиозаписи на книгите които и самият той и е чел по време на кратката им връзка. Хана, вече на преклонна възраст се научава сама да чете и пише, вече помилвана тя решава да изкупи докрай вината си.

Гледайте "Четецът" определено си струва и посещавайте "Седмицата в линкове" - страшно полезна е!


Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. Юлиян Попов Says:

    Благодаря за изключително добрите думи :) Слагам линк към блога ти от благодарност ;)

  2. MARFI Says:

    :)

    Аз май имам към теб в секцията Приятели, ако ли не ще те добавя при първа свободна минутка, иначе мисля, че една подобна статия е много по ценна, затова именно по този начин реших да изразя благодарността си към неуморното ти сито :)

  3. Polly Says:

    "Angels&Demons" - total bullsh**!!! Мартине, не си губи времето с глупави филми - слушай podcast-a от тази страница:

    http://www.bbc.co.uk/fivelive/entertainment/kermode.shtml

    Няма да съжаляваш!

    Polly -> Avoiding disappointment since 1985!