Амстердам с тройна печалба след Giro d'Italia

В Холандия се карат много велосипеди и велосипедната култура и спорт са на изключителна почит.

Показателно е че двете най-престижни европейски обиколки Giro d'Italia и Le Tour de France стартираха именно от ниската земя.

Кметсвото на Амстердам вече публикува отчета си за разходите и приходите на града за приемането на първия етап от обиколката на Италия, сухите данни говорят следното:

Разходи: 3,4 милиона евро, приходи: само 10,8 милиона евро (градът очакваше близо 25 милиона, но явно не са сметнали добре) или близо тройна възвращаемост на инвестицията.

Битката за домакин на първия етап от обиколката на Франция бе спечелена от друг холандски град - някогашното най-натоварено пристанище в Европа и света - Ротердам. Очаквам с интерес финансовия отчет и печалбите, които ще реализира града.

Предлагам Свиленград за домакин на най-престижната обиколка на балканите - тази на Турция, ще успеят да закърпят бюджета и оправят пътищата си и си мечтая за деня, в който голяма обиколка ще стартира с критериум около Александър Невски примерно, ще е епично и възможно най-добрата реклама на столицата ни, а и като пари изобщо няма да излезне скъпо, дори ще сме на печалба...

Posted in Етикети: |

0 коментара: