Повелителят на времето

Премиерът слънце се обяви против смяната на времето:

"Проверил съм дали не може да запазваме времето си едно й също през цялата година, като Япония, но това се оказа невъзможно, защото сме поели ангажимент пред останалите страни от Европейския съюз"

Ех този лош-лош, евросъюз, не само ни спира паричките, но и слага прът в колелата на българската икономика, като ни кара да сменяме времето. Според личните изчисления на повелителят на времето, още познат и като Бат Бойко:

"Зимното и лятното часово време не трябва да се сменят, защото това прави нетрудоспособни много хора в продължение на две седмици всяка пролет и есен."

Борисов стигнал до това заключение, още по времето когато като млад пожарникар търсел причина за зачестилите пожари в дните около смяната на времето.

Освен това, смяната на времето ще има негативен ефект при изпичането на бюджета, пардон държавната пица:
Порових се в нета и открих видеото от нощта на изборите, в което Цветан Цветанов връща часовника на бат Бойко. Бат Бойко обаче не си го слага на китката, а го прибира в джоба си - така де, на него часовник не му трябва, той е господар на времето и негов повелител.



Продължих да се ровя и никъде не октрих снимка на Бойко с часовник - или винаги ръкавът му го покрива, дори при подобни мъжки изпълнения...
... или просто не носи часовник и всъщност времето е такова, каквото той реши.

В интерес на истината, част от мерките за излизане на България от кризата е увеличаването на денонощието до 25 часа, но сме били поели някакъв ангажимент към ЕС, който засега блокирал тази мярка...

Министър Цветанов пък заяви, че се очаква премиерът да подпише специален указ, който ще дава право на КАТ да регулира и санкционира движението на небесните тела, тъй като един голям процент от катастрофите у нас, а и по света се случват, когато водачите са заслепени от коварното изгряващо или съответно залязващо слънце.

Служителите на КАТ ще бъдат повишени до първи ранг астронавти, като не само джобовете но и палките им ще придобият способности на черни дупки, за да могат по-ефективно да се борят с непослушното слънце, което дори не спазва задължителния знак "стоп", допълни още Цветанов.

За сега не съществува ангажимент към европейските ни партньори, които да нарушим ако накараме слънцето да изгрява от север например, уточни Цветанов. Той не пожела да коментира как биха реагирали съседите ни, ако слънцето бъде глобено за неправилно движение в българското въздушно пространство и остане без точки в талона.

Снимка и цитати - в-к. "Дневник"

хостинг и домейни

Posted in Етикети: |

5 коментара:

  1. frog and roll Says:

    Ха! И аз съм против смяната на времето още от 8-ми клас. И така и не мога да свикна с лятното такова - голям тормоз ми е. :(

  2. wattie Says:

    Тук не ти разбрах хумора... ама въобще.

    Смяната на времето е остаряла мярка за пестене на електроенергия от времената когато всички работеха всеки ден от 8 до 5 под строй. Вече отдавна не е така, живота стана динамичен и работното време също. Поради тази причина също мисля, че смяната на времето трябва да се премахне.

  3. MARFI Says:

    Забавен е контекстът в който Борисов прави това изказване:

    http://tinyurl.com/yk2t7ur

    "Това заяви премиерът Бойко Борисов на организираната за четвърти път от вестник "Капитал" и КРИБ среща на бизнеса с властта."

    Доста е глупаво да се изтопанчиш пред делови хора и да им говориш врели-некипели, как времето пречело, но видите ли няма какво да се направи по случая :)

    Ако трябва да съм честен есенното време действа съвсем чудесно на хората, защото първо един ден се наспиват повече и след това вече е светло като отиват на работа, а за прибирането, че е тъмно... това не е толкова важно :)

  4. frog and roll Says:

    Колкото и нелепо да е изказването на главния републикански пожарникар, с него ми стана мъничко симпатичен. :) И не изневери на себе си де - другите са му виновни, натюрлих. :)

    Есенното време си е точно това, което трябва да е, още от време оно. За това и на хората им е съвсем чудесно, Марти. :) А лятното часово време е едно насилие.

  5. Unknown Says:

    Линков, този път се изложи. Прибави щипка първична злоба и ще започнеш да звъчиш като Велислава Дърева.
    1. Вадиш цитат без да опишеш добре контекста.
    2. Подиграваш се с разумни аргументи (за негативното влияние на смяната на времето върху трудоспособността пише в учебниците по икономика)
    3. Тезата на ББ съвпада с тази на водещи медицински/научни организации

    Че е забавно изказването, забавно е... не и абсурдно. Достатъчно откровени глупости се вършат и приказват, нека изливаме сарказма си върху тях.

    Та така...