Blog Action Day ли?

Днес е денят, в който около 7,865 "блогъра" от цял свят най-вероятно ще облъчат аудитория от около 11 милиона с емоционални статии относно това колко е лошо и безотговорно човечеството и как унищожава планетата като я превръща в парник...

Дали обаче е така?

Спорната тема на тазгодишният Blog Action Day не бе приета особено радушно, a когато ден преди събитието обявиха че си партнират и с алианса на Ал Гор за опазване на климата, мнения като това на Велян, бяха очаквани и оправдани:

"Blog Action Day has partnered with Al Gore`s Alliance for climate protection. Знаех си, че Blog Action Day смърди отдалеч."

От Blog Action Day прекалиха като ми изпратиха писмо, в което ме молят да се обърна към водача на народите - носителят на нобелова награда за мир - Барак Обама и да го помоля да покаже воля, с която да накара американските топ замърсители да преструктурират производствата си и да приложат високите технологии от фабриките си в останалите части на света и в Америка, за да намалят вредните и емисии. I do not think so! Кучето не хапе ръката, която го храни.

Съжалявам, че трябва да го кажа, но тазгодишният Blog Action Day се превърна в тотален scam и промоция на политиката на Ал Гор и личността на Обама... I am out!

Прочети какво написаха останалите българи в инициативата:
Обърни внимание! при Васи

Боян Юруков - Защо няма да се справим с промените в климата?

Следи всички отзиви в BlogAction групата на favit.
хостинг и домейни

Posted in Етикети: , , |

3 коментара:

  1. Peter Rashev Says:

    Аз написах едно отворено писмо до евентуалните български участници на конференцията в Копенхаген. Очаквам отговор от няколко министри и предствители на екоминистерството. Ето тук:
    http://bulpete.wordpress.com/2009/10/14/climatechange/

  2. MARFI Says:

    Искрено се надявам да ти отговорят, да ни държиш в течение!

  3. Bla Says:

    Ах, колко вярно!