Завръщането на паветата

След дългодишно отсъствие, обиколката на България отново започна от София, при това официалните лица и отдадоха заслуженото внимание.

Снимка за спомен, от ляво на дясно:

Спортният министър Павел Нейков, Стефка Костадинова председател на БОК, Минко Герджиков - временно изпълняващ длъжността кмет на София и Венелин Хубенов - председател на Българския Колоездачен съюз пред колоната от 108 колоездача от 18 страни.

На преден план в червено - Павел Шуманов от "Мике" Троян и в синьо - Ивайло Габровски в син екип от гръцко-българския отбор - "Ираклион-Несебър" и двамата трикратни победители в обиколката на България.


Обиколката стартира с едноминутно мълчание в памет на загиналите ни сънародници във водите на охридското езеро.

Всички български колоездачи ще карат с черни ленти, Павел Шуманов и Ивайло Габровски разпънаха черен траурен флаг в памет на загиналите.

Днес колоездачите ще изминат 161 километра до Троян, като етапът включва височините: Гълъбец, Козница и Троянския проход.

Ето и фланелките които ги очакват:


Жълта - за лидера в състезанието.
Бяла с червени точки - Polka Dot Jersey - за най-добрия катерач
Зелена - за най-добрия спринтьор
Бяла - за най-добър млад състезател (до 23 години).

Снимка с Ивайло Габровски, трикратен победител в обиколката и отстраняван веднъж, стискам палци да постигне четвърта победа:
Успех на всички!

Предложение за нов герб на столицата, мнения?

Следете новостите около обиколката в групата Cycling в Favit
хостинг и домейни

2 коментара:

  1. fen Says:

    Новия герб ми харесва:)
    Предполагам, че там на старта нещо вътре в теб е трепнало, спортисте.

  2. MARFI Says:

    Не бих казал, виж ако бях карал поне веднъж обиколката - може би. А за предстоящ старт имам МНОГО хляб да изям, по-скоро ми беше приятно да се видя със стари познати, да се запозная с треньора на гръцкия тим и тн. :)