Голям ден за българското колоездене

Днес бе голям ден за българското колоездене!

Ивайло Габровски - трикратен победител в обиколката на България и шампион от миналата година спечели и втория етап от Троян до Габрово, Иво пръв премина и 80-хилядния километър от създаването на обиколката (1924г.) и ще получи специална премия за това, качи се пръв и на Шипка.

На снимката го виждате със жълтата фланелка, зад съотборниците си от КК "Ираклион - Несебър" - Мартин Грашев с номер 3 и Спас Гюров (2) в подножието на църквата при връх Шипка.

Ивайло преодоля 158-те километра за четири часа и шест минути, втори отново е Владимир Коев "Пиранята" от КК "Хемус" Троян на 2 минути от Иво и общо 3 минути и 20 секунди разлика след двата етапа.

Красимир Коев от португалския "Палмейрас" с треньор Ненчо Стайков ще облече фланелката за най-добър катерач след като качи пръв Беклемето и взе три катерачиски премии днес - с. Асеново, Калофер и тази под Шипка.

Коев е трети в класирането за катерачи, зад Ивайло Габровски (който е с жълтото лидерско трико) и Шушемоин (Казахстан, който носи зелената спринтьорска фланелка).

Тежката обстановка пък отказа цели 14 състезатели още в първия ден, като един казахстанец е с 4 избити зъба след масова катастрофа.

След финала в Габрово, Габровски сподели:

„Амбицирам съм да увелича преднината си. Чувствам се добре, въпреки умората от двата първи планински етапа. Навлизам в желания ритъм, но финалът на състезанието е далеч. Надявам се, че моите съотборници ще ми помогнат да взема своята четвърта победа в Обиколката. Искам да стана първият бегач с четири победи в нащето най-авторитетно състезание.”

Стискам му палци и се надявам да успее!

Утре е третият етап от Габрово до Разград (157км.)

Във временното отборно класиране води "Хемус" Троян, следван от "Ираклион Несебър" и Казахстанския национален отбор.

Следи всичко за обиколката на България и колоезденето оттук

хостинг и домейни

0 коментара: