Ако бях гръцки блогър

Τoва е Йоргос Папандреу, поредният политик от семейство Папандреу, внук на Йоргос Папандреу и син на Андреас Папандреу, понастоящем председател на партията в опозиция в Гърция - ПАСОК, а за в бъдеще най-вероятно премиер на република Гърция.

Ако бях гръцки блогър и пишех на политическа тематика, можеше да съм един от 50-те избранни гръцки блогъри и блогърки, който на разноски на ПАСОК, ще пътуват в неделя за Брюксел, за да се срещнат с Европейската Комисия по свободите към Европейския Парламент, с господин Ставрос Димос, с който ще си говорят за околната среда, с господин Дж. Барот комисар по Европейското право, както и г-н. МакГрейви комисар по въпросите на вътрешните пазари на съюза.

Блогърите поканени от ПАСОК, ще обсъждат закрилата на личните данни в електронното общуване както и закрилата на потребителите на интернет пространството.

Измежду поканените се отличава екипа на “Generation €700” или както те се определят:

“Generation €700” is the silent majority of young Greeks, aged between 25 and 35, who are overworked, underpaid, debt ridden and insecure.
Отива и една от най-активните блогърки в Солун и цяла Гърция, както и екипа на блога на младежта - Неолея, както и момчето от Кажи си го, който има най-хубавата тема за WordPress, която някога съм виждал и... 6319 абоната за своя RSS feed и не случайно се слави с най-известния блог в Гърция!

Мъдър ход на лявата гръцка партия, не случайно Папандреу има и няколко фен сайта, младежите в Гърция, както си личи и от популярността на фразата и посещаемостта на блога на "Поколението на 700-те евро на месец" както те се определят, са меко казано разочоровани от скандалите и курса на управление на "Нова Демокрация" и лидерът и Костас Караманлис.

Гръцката левица си осигурява подкрепата на блогърите и на младите, докато левите в България пращат 15 000 пенсионера да летуват без пари, така де, всеки се грижи за електората си, жалко че нашите социалисти не инвестират в младежта...

12 коментара:

  1. Unknown Says:

    Абе...не е само до електорат.

    Гърците, и по-точно ПАСОК, колкото и да са византийци и коварни лисици, все пак все още изповядват някакви реални ценности, в които вярват.

    Евала им правя. Искам такава Левица и в България.

  2. GaN Says:

    Ами почвай на гръцки :) Като нищо догодина и ти си в Брюксел :)

  3. MARFI Says:

    Почнах с гръцката музика, но не знам дали музиката ще ме класира :)

  4. GaN Says:

    Хакай направо политиката ;) "Българският поглед върху гръцката политика" - ще избиеш рибата ;)))

  5. MARFI Says:

    Както много "експерти" и блог величия като Дими Николов съветват, трябва да си разбирам от нишата, опасявам се че политиката не е моята ниша и ще има после 101 причини политическият ми блог да не е върховно постижение на блогърското дело :)

  6. GaN Says:

    Добре де :) Прав си :) Аз просто да кажа така, че после да се хваля, че ще познавам много известен българо-гръцки блогър :)))

  7. MARFI Says:

    E Гръцката Музика като стане с ПР 9 и 50% Гръцки посещения, ще можеш да го кажеш :)

  8. Анонимен Says:

    Mislia si, che ne e v reda na neshtata hora deto uj se pishat za mnogho spravedlivi da protivopostaviat mladi sreshtu stari ... Problema ne e, che shte prashtat pensionerite da pochivat bezplatno, a che pensionerite jiveiat tolkova zle, che ne mogat da si go pozvoliyat sami ...taka, che skupi blogari niama shto da se samosajaliavate, che ne sa vi pratilin v Bruksel na raznoski na danukoplatetsa.

  9. MARFI Says:

    Не се оплакваме, свикнали сме да си пишем за кеф само. В България не живеят само пенсионери. Именно че се пращат пенсионери да почиват безплатно е голям популистки проблем на една агонизираща партия, която се чуди как да си мотивира ректората. В България само 15 000 пенсионера ли има? На какъв принцип ще се избират ? Станишев е дал правомоще на местните пенсионерски съюзи да си пратят собствените кадри и персонал, а обикновенните пенсионери кучета ги яли... ай да не задълбаваме.

  10. silvercoin Says:

    Важното е, че все пак някой ще ходи, важното е, че този някой е пенсионер, а най-важното е, че пенсионерите, за разлика от едни други възрастови групи, гласуват на избори ;)

  11. MARFI Says:

    Скрийте личните карти на бабите си на следващите избори или още сега преди да са отишли на почивка със Станишев и да ги изгубят!

  12. Анонимен Says:

    БКП-то с тия пенсионери също скоро ще излезе в пенсия, май. Виж, гръцките комуняги са друго нещо - чупят мерцедеси с бухалки, витрини, това-онова. Абе, жизнени са. Лошо няма нашите бедни пенсии да гепят авантата, но детето Станишев да се кичи с пенсионерски кюлоти, не е работа. Язък, дето се водим, че имаме премиер-министър!