Fcolor.bg goes green

Над три години работих в хостинг компания, която не се интересуваше много за клиентите си...

Важна беше бройката и оборота.

Когато имаше запланувано преместване на сървъри или нещо друго което щеше да събори сайта на клиента за няколко часа много рядко ги уведомявахме, ако се усетеха звънняха, ако не се усетеха още по-добре за нас... И така си я карахме с години, докато клиентите не се ядосаха тотално, почти всеки се усети, че хич не е важен, че дори не знаем за какво му е сайта и започнаха масово да напускат...

Как стоят нещата в България ?

Днес получих писмо от една българска хостинг компания, която процедира по-различно, интересува се от клиентите си, от сайтовете им, от съдържанието им.

Ще цитирам част от писмото:

Уважаеми клиенти на FColor.bg. В края на месец септември (27 - 28 септември) отваряме нов хостинг център. Той се намира в центъра за съхранение на данни на Interoute (Interoute.com) в София. С цел да намалим времето, в което уеб сайтовете ви няма да са видим, ще направим преместването постепенно, в часове, в които има най-малък Интернет трафик. Очакваме, че цялата процедура ще отнеме не повече от 2 часа. Макисумум толкова ще бъде и спирането на услугата. Настоящите ни уеб сървъри ще бъдат преместени в новия ни център за данни, а в последствие ще прехвърлим уеб сайтовете ви на блейд платформата, която сме разположили и която съдържа 80 !! процесорни ядра.


Чрез Блейд технологията, FColor става и първата "Зелена хостинг компания", тъй като така конфигурираната платформа ще има по-ниска консумация на електричество и ще излъчва по-малко вредни за околната среда емисии.

Аз от новия хостинг център ще получа по-бърза връзка (тя и сега си е бърза), a и сайтовете ми ще са po-малко зависими от ресурсите които консумират сайтовете на други хора на споделения сървър - "Shared Hosting", което ще се обезпечи от сървъри с 20 броя Quad-Core Xeon процесори.

Най-важното е FColor, прави значителна и първа в този бизнес в България крачка за опазване на околната среда, колкото и да не Ви се вярва конструкцията на новото сървърно решение ще има 93% по-ниска консумация на електроенергия, Блейд технологията ще намали и емисиите на вредния за околната среда въглероден диоксид (carbon dioxide emissions) с около 5.5 метрични тона. Това е еквивалентът на 1.7 декара гора!

Определено така се прави бизнес, уведомяваш си клиентите за възможни нередности със сайтовете им и се стараеш да опазиш околната среда, хареса ми отношението на Fcolor.

Posted in Етикети: , , |

4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Днес получих мейл от ICN да ме информират, че имат нов дата център в България. Информация и кога ще започне прехвърляне на акаунти.
    "Това е първото от няколко известителни съобщения които ще получите."

    Иначе Fcolor :thumbsup:

  2. MARFI Says:

    И аз получих писмо от ICN, само че те няма да минават на Блейд технология засега и доколкото разбрах, щя трябва да ппроменям настройки ако не ползвам техните name servers.

  3. Анонимен Says:

    Само не ми стана ясно как blade-а хаби по малко ток.

  4. Bruce Wayne Says:

    не е много морално да хвалиш компания, чиито банери въртиш под всеки пост... не че са лош хостинг, ама ако някой засефте влезе на сайта ще му блъсне на евтиния...