Мамут от eBay?

Да намериш мамут в задния си двор? Безценно! Да го продадеш? Не чак толкова лесно.

Джон Хебиор, 76 годишен пенсиониран фермер от Кеноша, Уисконсин, води съвсем нормален живот с изключение... на мамутския скелет в мазето му, който се опитва да продаде!

В далечната 1976 синът на Джон, се спънал в огромен кокал, насред царевичната им нива, но семейството бързо забравило за случая, до... 1993, когато археологът Дейвид Овърстреет правел разкапки на скелет на Мамут при съседа на Джон... Фермерът му показал онази голяма, кост от 1976... археологът започнал разкопки и в нивата на Джон и така намерил най-големият и най-добре запазен скелет на Мамут досега.

Нещо повече, по костите му намерил резки от каменни инструменти и каменни сечива около костите му - редки артефакти, хвърлящи светлина врху периода, когато хората и мамутите бродили заедно по земята.

Тези инструменти и скелета, смъкват долната граница за засвидетелствани човешки следи на новия континент до 12,500 години преди Христа, или с 1000 години по-рано от досега предполаганото.

След години на проучвания скелетът на мамута, отново е при собственика си - фермера Джон. И се продава... на този който даде най-добрата цена, все пак фермерът има четири внука, които искат да учат в колеж.

Джон се опитал да продаде скелета в близкия музей, но е готов да пробва и eBay, за да получи най-добрата цена.

Posted in Етикети: , |

0 коментара: