Ивайло Габровски с рекордна, пета титла в обиколката на България

Ивайло Габровски (КК "Несебър") спечели за рекорден пети път колоездачната обиколка на България. Колоездачен клуб "Несебър" е първенец и при отборите.

В последният етап, 33 годишният вече състезател "съблече" досегашният лидер и свой съотборник Мартин Грашев и взе етапната и крайната победа с много силна солова езда в заключителните километри. Мартин остана втори в генералното класиране. Третото място е за друг ветеран - Светослав Чанлиев - Чарли от Коня Вивело, четвърти е Евгени Балев, от същия отбор. Вивелци са трети в отборното. Приятелят ми Борислав Иванов от ПКД "Цар Симеон" спечели надпреварата за най-добър млад състезател (U23), след като миналата година я изпусна поради болки в коляното.


След историческата си, четвърта победа през 2009, миналата година Иво не кара, водеше американският Team Exergy, за който и кара известно време в началото на сезона. Явно не е загубил форма и е тренирал здраво, поздравления!

Победителят както и в предната обиколка се реши в етапа с Беклемето. През 2010, Краси Василев - Коеца, повтори успеха си от далечната 1994 именно след силна солова атака в етапа Габрово - Троян, когато бегачите за втори път качваха Беклемето. Водач в началото на етапа бе чехът от отбора на Whirlpool - Томас Бухачек. Коеца пристигна първи в Троян, с което на практика спечели и обиколката. Днес в последния етап на 61-вата международна, колоездачна обиколка на България, Ивайло Габровски изпревари съотборника си и досегашен лидер Мартин Грашев и триумфира за рекорден път в родната обиколка в Тетевен, където за първи път спечели етап от обиколката през далечната 1996. Честито Иво!

0 коментара: