Стартирам собствен он/офлайн магазин

Омръзна ми да ям и пия соеви кашкавали и млека, да си купувам водни сирена и като цяло да не се чувствам нахранен и щастлив след като приключа с яденето.


Отдавна с приятелката ми обсъждаме създаването на онлайн магазин, в който продуктите ще са проверени и изпитани от нас, за да можем искрено да ги препоръчваме и на клиентите си и те да остават доволни и да се връщат за още и още покупки.

Решихме да започнем от най-важното - храната. Вече говорихме с две екоферми "Елата" и "Равногор", може да видите и част от ценовата листа с продукти на на Равногор и Harmonica.bg тук
Ще се изненадате приятно от цените, които са по-ниски или равни от тези на млеката и млечните продукти с марки "Верея", "Витоша" и "Балкан", да не говорим за "Маджаров", а по качества ги превъдхождат многократно.

Снимката към публикацията е от продукти на мандра "Равногор" - пикантно сирене, кашкавал с подправки и кашкавал с още повече подправки, пушен кашкаваш и бяло саламурено сирене.

Ще добавим и продуктите от мандрата в Триград, кашкавалът и маслото им са уникални.

Ще използваме софтуер с отворен код (Wordpress + plugins) за магазина и ще пробваме по-голямата част от доставките да са "зелени", тук ще ни помагат "Зелените Рицари"

Продажбата на бързоборотни и хранителни стоки онлайн (а и офлайн), предвид цената и широката им достъпност е огромно предизвикателство, но ние ще го борим с лично отношение и "умни напомнители" - онлайн приложения, а по-натам и мобилни такива, които ще ви подсещат да си пиете редовно млякото, за да нямате бели следи по ноктите например. Ще заложим на продажби и доставки по предварителна заявка, за да имате винаги пресни продукти в дома си и да мислите по-малко за пазаруване, а и да спестявате не малко пари, като пазарувате с план. Тук е мястото да спомена и че продуктите ни ще са на същите крайни цени каквито са например в Млекарницата - магазина на мандрата от Равногор, или на "Елата", не искаме да печелим от надценка, а от количество.

Отделно си мислим и за изкусителни обедни и пакетни предложения - вкусни миксове от типа на: 100 грама пушен кашкавал, 100 грама бяло саламурено сирене, 50 грама пикантно сирене, айран и няколко филии черен или препечен хляб. Като вкараме в магазина и земеделски производители с техните сезонни зеленчуци, обедното меню ще се допълни прекрасно със свеж домат и пресен лук.

Ще споделям периодично прогреса ни, защото вярвам че така е правилно. Непосредствените задачи, които ни предстоят са:
  • избиране на име за магазина и регистрация на домейн
  • пускането на блог, социални профили и конфигурация на електронния магазин
  • разширяване на продуктовата гама и доставчиците
Дори oще сега може да си поръчвате определени артикули и да ги получавате по куриер или да пък да ги прибирате когато имате път към центъра от "склада" ни на ул. Бенковски 11 (точно срещу Чайната) на втория етаж в залата на InsightYoga Studio. По натам ще ви разкажа как ще обвържем йогата със здравословното хранене и вкусните индийски гозби, като например Басмати oриза с орехи и стафиди :)

Posted in Етикети: , , |

2 коментара:

  1. DryThyme Says:

    Мисля да се възползвам след празниците :) Чайната ми е на близо :) Как ще ги продавате опаковките по кило ли са?

  2. MARFI Says:

    Някои може и да са на грамаж. Опаковките са от... 100 до килограм та и повече, както ни ги опаковат, а ако взимаме пити, както ги нарежем :)