Audioquest's Dragonfly USB to 3.5 DAC

Лаптопите стават все по-тънки, компонентите им все по-наблъскани и все повече сигнали от дъното например, резултират в шум в и без това вградената и немощна звукова карта.

Има редица решения на този проблем. Може би най-елегантното от тях се предлага от лидерите в високия клас аудио обурудване AudioQuest и се казва DragonFly

"Водното конче" е с големината на USB памет, единият му край влиза в кой да е USB порт на компютъра ви, а в другият отново пъхвате слушалките, колонките или с 3.5 към чинч и усилвател.

Джаджата не се нуждае от никакви драйвери, няма нищо за инсталиране. Just Plug & Play!

Както виждате от gif-a DragonFly си променя цвета в зависимост от аудиофайла, който плейвате, готина малка функциика :)

Тъй, какво точно прави DragonFly Dac-a?

Сърцето и душата на устройството е 24 битов чип, подобен на този от по-скъпите CD & Blu-ray плеъри. Чипът работи с всички файлове от компресираните 16 битови/44kHz mp3-ки, до "натуралните" 24 битови/96kHz. Тъй като дигиталната музика се предава в поток от единици и нули (1, 0 бинаред код, батка) е много важно да приемаш и предаваш тези единици и нули в правилен ред и овреме. DragonFly сам контролира бинарния поток и свежда грешките в него до минимум. Това се постига с два малки "часовника". Третият компонент е аналогов контролер на звука, който нормализира действията ви от слайдер в iTunes примерно. Резултатът е кристално чист звук, към който се пристрастявате.

Цената? ~ 500 лева в Kirov High End

Posted in Етикети: |

0 коментара: