След протеста

Папката, в която поставихме готовото ни предложение за оттегляне на промените в ЗЕС така и не успяхме да връчим лично на Бойко Борисов.

След края на протеста пред парламента към 12:40 организаторите на "България не е Биг Брадър" заедно с граждани и няколко репортeра се отправихме към сградата на Министерски Съвет, където съвсем добронамерено поискахме среща с г-н Бойко Борисов в опита си да спасим България от втори провал на международната сцена след фиаското с г-жа Желева. Тъй като един подобен скандален закон, пряко противоречи на точка 8 от хартата за правата на човека и неминуемо ще бъе атакуван в съда в Страсбург.

Въпреки добрите ни намерения не бяхме допуснати до среща с генерал Борисов.

На снимката Асен Генов от Зелените в ожесточен дебат с човек от протокола на МС, който прие документите, които бяхме подготвили за премиера.

Надяваме се, са били заведени по каналния ред и са стигнали до крайната си цел.

Мария (в средата) ми припомни скандално-комичен случай от мандата на г-н Станишев, в който посреща сегашния министър вече Цветанов и други представители на ГЕРБ с думите "здравейте циркаджии". Днес Бойко не посмя дори да слезне, камо ли да ни нарече циркаджии - Станишев се оказа по мъж от Бойко!

Протестът бе отразен пристрастно в някои медии, затова създадох специална група: Свободата, където ще качвам снимки (не на възрастни и колоритни персонажи, а на младите и усмихнати хора, дошли да защитят свободата си) както и реакции и коментари от присъствалите на събитието блогъри.

Как беше на 14 Янаури миналата година:

С деца на море...


ПротестЪТ


Протест и провокация

Полицаите на 14 Януари


2 дни на протести

Posted in Етикети: |

1 коментара:

  1. Boris Loukanov Says:

    Две снимчици, които публикувах от телефона in real time:-):
    http://borisloukanov.posterous.com/9923448
    http://borisloukanov.posterous.com/9919289