Водевилно

Много мразя да се подиграват с мен и да ми играят театър!

На 17 юли заедно с Мария Николова, бяхме гости в предаването на Иван Бедров - Булевард България (виж запис). Тогава споменах набързо, че разни драми, назначения и преназначения в последния момент само спъват работата на правителството и са крайно ненужни и жалки:



По ирония на съдбата случаят, който цитирам е именно със скандалното удължаване на мандата на директора на Народната Банка - Иван Искров.

Месец преди изборите, тройната коалиция удължи мандата на господин Искров далеч преди регламентирания законов срок.

Станишев казА, че го прави с цел запазване икономическия стабилитет на страната в условията на светована и икономическа криза - опозицията ревеше силно, Бойко обещеваше чистка.

В изборната нощ Станишев хвърляше името на Искров като евентуална жертва на чистката на Бойко (която така и не дойде), но ето какво се случи днес:

Водевил!

Зачитам Дневник:

Час и половина, след като парламентът отмени решението на предишното Народно събрание, с което управителят на БНБ Иван Искров беше избран за втори мандат като гуверньор на БНБ , депутатите от ГЕРБ отново внесоха в деловодството на парламента кандидатурата на Искров за управител на централната банка.

Театърът започва с "мъжка постъпка" от страна на Искров:

Искров депозира оставката си пред парламента тази сутрин 25 минути преди началото на извънредното заседание на депутатите, като в писмото до тях поиска да бъде освободен, смятано от 10 октомври тази година, когато изтича първият му мандат.

Перфектно режисиран спектакъл с чудесно заучени реплики:

Предложението за преназначението на Искров бе внесено от Стоян Мавродиев и Димитър Главчев от ГЕРБ.

Мавродиев и Главчев коментираха пред журналисти, че мотивите им да предложат Искров отново са свързани със запазването на финансовата и макроикономическата стабилност на страната. (точно каквото каза и Димитриевич) Затова е нужна приемственост в работата на БНБ и в управлението на банката в условията на КРИЗА, каза Мавродиев.

В заключение:

"Актът на оставката на Искров преди малко показва уважение към законите и висок морал, които ние, като победител в изборите, не можем да не отчетем", каза още Мавродиев.

Според него изборът на Искров от предишния парламент е бил свързан с "достатъчно сериозни нарушения на императивните норми", но актът на оставката му е "допълнителен мотив към компетентността и професионализма, с които ГЕРБ отново го номинират".

Един цитат, който най-добре характеризира политиката и изказванията на ГЕРБ:

"Истина ти казвам, че тая нощ, преди да пее петелът, три пъти ще се отречеш от Мене."

Евангелие от Матей, глава 26.

хостинг и домейни

Posted in Етикети: |

0 коментара: