Richard Branson: Losing my Virginity

Преди близо година си пожелах единствено книги за рождения ден, получих страхотни подаръци както на хартия, така и в електронен вариант. Срам не срам, едва днес успях да прочета подаръка на Поли, страхотен съотборник в StartUP фондацията.


Книгата на Richard Branson - Losing My Virginity е увлекателно и динамично четиво, особено до момента на продажбата на Virgin Music. След продажбата на музикалния си лейбъл и исторически една от първите си компании сър Ричард Брансън уляга и започва да "мъти" все по-големи идеи и благотворителни каузи, спокойно седнал върху почти милиард в банката. Преди продажбата на Virgin, Брансън лавира между различни банкови институции, за да финансира начинанията си, като е силно зависим от тях и бъдещото на авиокомпанията му се определя от настроението на банкерите му. Тази първа, изпълнена с несигурност и стартиращи компании първа част на книгата ми беше и далеч по интересна. Предвид обема на четивото, спокойно може да четете само до продажбата на Virgin Music и да затворите кориците.

Няма да издавам повече spoilers, само ще кажа, че ще останете очаровани от подходите и отношението на Брансън към бизнеса, рекламата, потребителското изживяване и конкуренцията. Книгата си струва времето, което ще и отделите. Преведена е на български, но ако ви се чете оригинал (в електронен вид) си го пожелайте с един коментар.

Пожелавам ви през новата година да имате времето да прочетете тази и страшно много други книги, reading is cool!

Posted in Етикети: |

0 коментара: