Шампионат по Брдо и Власински Трофей

Тази събота и неделя (21 и 22 Август) хълмовете около власинското езеро в Сърбия приютиха местния шампионат по планинско колоездене в дисциплината изкачване - "UpHill Vlasina Cup" и шестия кръг от тамошната лига - "Vlasina Trophy".

В изкачването първия ден, най-бърз бе сръбският и балкански шампион Боян Джурджиц от отбора на Раднички Крагуевац, който преодоля трасето с дължина от малко под 3 километра и с денивелация от повече от 200 метра за осем минути и 44 секунди.

Тодор Ангелов от Колоездачен Клуб "Лястовица" Казанлък се движеше втори през цялото време, но във финалния спринт отстъпи на Алекса Марич от Цървена Звезда - балкански шампион в категория под 23 години.

В крайна сметка Тодор се окичи с бронз и изостана едва на 18 секунди от лидера.

Другият българин който премери сили с най-силните сръбски състезатели - Бойко Танчев от отбора на Вело Клуб "Мамут", София зае осма позиция, също с минимална разлика от лидерите.

Вторият ден състезателите мериха сили в седем обиколки на 4.6 километровото трасе, с обща денивелация от почти 1000 метра.

Тодор Ангелов отново тръгна много силно и още от първата обиколка буквално се залепи за балканския първенец, а в последвалите километри между нашия състезател и бегачите на "Цървена Звезда" - Алекса Марич и на "Фанатик" Нови Сад - Оливер Щърбац се заформи истинска битка за местата от второ до четвърто. Тодор изпусна третата позиция за няколко секунди, а Бойко Танчев отново намери място в десетката.

Теренът, който организаторите бяха подбрали бе доста тежък и почти изцяло открит за парещите слънчеви лъчи като съчетаваше дълги и технични изкачвания и спускания, водно препятствие, чакъл и кратък равен участък в който бегачите да развиват максимални скорости.

Ето и видео с избрани моменти от надпреварата:

Posted in Етикети: , |

0 коментара: