The official tweet button

От twitter вече пуснаха свой официален tweet бутон (изпробвай го под статията), с който бързо да споделяте връзки с останалите си чуроликащи приятели.

Бутонът се добавя с два реда код, който може да вземете оттук. Може да си поиграете с настройките му и да добавите текст който ще се изпраща (по подразбиране се взима заглавието на блога и публикацията) и най-хитрата част - два профила от twitter, който да бъдат предложени на потребителя след като е изпратил статията към приятелите си - доста виждат в това нова рекламна възможност и начин за увеличаване на последователите. Ако имах по-сериозен спонсор на блога сигурно щях да го добавя редом с моя профил.

Адресът на публикацията се съкращава през най-краткия домейн и url shortener - t.co, който twitter придоби през пролетта, скоро всички линкове споделяни през twitter ще минават и ще се анализират през този адрес. От twitter твърдят че 25% от всички tweet-ове съдържат връзка към статия, снимка или видео, при мен процентът е далеч по-висок 17 от 20 tweet-a достигнали до вниманието ми имат връзка, което е почти 90%. (силно зависи от хората, които следвате)

Тези действия на twitter запълват още няколко дупки в платформата и скоро услуги като bit.ly, tweetmeme, tinyurl и др. могат да станат излишни...

Posted in Етикети: , |

0 коментара: