"Медиците" на голям екран

Анджелина Джоли ще се превъплати в ролята на Кристияна Вълчева, а Том Ханкс в тази на Здравко Георгиев

Световните кинозвезди Анджелина Джоли и Том Ханкс, чиято съпруга е с български корени, са най-вероятните участници във филма за несправедливо осъдените български медици и палестински лекар в Либия.
Джоли ще играе Кристияна Вълчева, а Том Ханкс д-р Здравко Георгиев. Очаква се снимките да започнат в края на 2008 г., а филмът да излезе на екран в края на 2009 година и да се разпространява в цял свят, предаде БГНЕС.

За реализацията на суперкинопродукцията "Шестимата от Бенгази" Холивуд отпуска над 30 милиона долара. Копродуцент ще бъде Ню Бояна филм. Филмът ще разкрие истината за ужасяващите 9 години на насилие, несправедливост и обиди, които са преживели Снежана, Валя, Валентина, Кристияна, Нася, Здравко и Ашраф.

Вещите в занаята продуценти от Sixth Sense Ричард Хардинг и Сам Фойър са се заели с мащабен проект, който цели не само да пресъздаде драмата на българите, но и да покаже какво значи процесът за международната политика. Снимките ще бъдат основно в София, уточни Димитър Дерелиев от "Ню Бояна филм".

Хардинг и Фойър вече са у нас и всеки ден разговарят поотделно с медиците. “Много сме впечатлени от тези прекрасни хора, историята на всеки от тях е изключителна. Много е въздействащо единството, с което те са минали през всички изпитания и са ги преодолели. Благодарни сме им, че споделиха преживяното с нас”, сподели Ричард Хардинг. През последните десет дни вече той и Фойър са заснели 50-часов видеоматериал с разказите на всички медици и на трима български външни министри – Ивайло Калфин и неговите предшественици Соломон Паси и Надежда Михайлова.

"Още не сме влезли в контакт с актьори, но бих искал ролите да бъдат изпълнени от имена като Анджелина Джоли и Кейт Бланшет например", каза Сам Фойър пред Стандарт. Според него в ролята на полковник Муамар Кадафи най-добре ще се представи Джефри Ръш или Хавиер Бардел. Това не е комплимент за тези велики актьори, защото либийският лидер е доста грозен и негативен герой, допълни продуцентът.

На въпрос дали българските медици биха изиграли своите роли във филма, Кристияна Вълчева бе категорична: “Би било смешно ние да играем своите роли. Нашата роля ние я изиграхме вече осем години и едва ли някой от нас би искал да повтори онова, което сме преживели”.

Posted in Етикети: , |

1 коментара:

  1. RoujkaBG Says:

    Точно така се преиначава историята и се налагат фалшификати.
    Създава се едно голямо трогателно произведение, което поразява със художествената си стойност и край на всякакви съмнения за далавери.

    силно се надявам да бъде не един широкоекранен филм, а цял сериал.

    Първа серия- запознаване с героите и тяхната драма.

    Втора серия- едногодишен престой в затвора "Джудейда"- спане, разпити,
    чистене,плюскане на макарони и излежаване.

    Трета серия-7 г мъки във вилата в Тажура,с обслужващ персонал и охрана, за да не пострадат от гнева на побеснелите либийци със заразените деца.Подаръци от българия, посещения на роднини, екскурзионни мъки на роднините из древните исторически местности в Либия, та чак до фоайето на Европарламента, където бяха допуснати единствено до кабинета на бг евродепутатка Миглена Кунева.

    Четвърта серия- семейство Саркози,спатели в ръжта,пардон в пустинята,бракове,разводи по български и френски.

    Пета серия-освобождение, посрещане,помилване,награждаване.
    Уефории.Български и световни.Време на голяма радост и още по- големи обещания.

    Шеста серия- след разводите на Саркози и Нася Ненова,Кристияна и Здравко следва свадбата на Ашраф!
    Министри, депутати,голям калъбалък,
    голяма работа,проблеми пред новото семейство-доктора няма дом и диплома за доктор,но ще учи във Варна тепърва. Ура.

    Седма серия- продължение на развитието на другото "дело на мъчителите",разпити на сестрите пред българският параламент,което не се случи, но във филма се допускат художествени измислици и ще има тепърва да ги гледаме и да им се радваме,или да плачем.

    Осма серия- интервюта със семействата на заразените със СПИН деца, които кой знае защо тъй и не станаха милионери, благодарение фразата на Ислам Кадафи, който "призна",че Либия е скалъпила процеса, а държавното ръководство се дистанцира от него, но не изплати обезщетенията на семействата.

    Девета серия- Лисабонската среща, където много случайно агент Гоце се озова в кадър рамо до рамо с диктатора Кадафи, въпреки едногодишната предварителна работа на службите по протокола към президенствата.Ура!

    Всяка по нататъшна серия може да показва българските мъки на Кристияна- как скача с бънджи, вместо да се яви на разпит пред френският парламент, но само седмица след това се прегръща със Саркози....с трагедията на всяко едно либийско дете поотделно до 493
    и тъй този сериал може да надмине по брой и продължителност прочути сериали като "Далас","Дързост и красота","Блясък" и т.н.

    Най- вероятното заглавие на сериала ще е "ДАЛАВЕРАТА НА ВЕКА",
    за краткост може и само "ДАЛАВЕРА"

    Ако пък в сериала бъде включени и бившите министри от НДСВ Николай Василев и Милен Велчев, както и неслучилата се детска болница в Италия строена уж от Царя, става още по- яко, защото почва да смърди на петрол.Петрол, който вече пътува към Америка.