Конспирацията с продуктите за бременни и кърмачета

Жена ми ме дари със син - Михаил. Да ни е жив и здрав :)

Покрай бременността й, а сега покрай раждането се нагледах и накупувах на редица обикновени продукти, които само заради брандинга си "за бременни", "за кърмачки", "за новородени" са на двойна и тройна цена от аналогичните продукти предназначени за масовия потребител.

Има разбира се и цели "специализирани" марки или техни подразделения като например Hipp и Nestle (Nan), които монетизират усилено този сегмент.

За щастие монетата има две страни. Бързо сравнение показва следното:

  • "Чай за кърмачки" на Hipp (гранули) струва около осем лева за 200 грама. 
  • Лактогонен чай на троянската фирма "Билек" - който съдържа в чист, изсушен вид същото, което и гранулите на Hipp, а именно: плодове от Анасон, Копър, Кориандър и Резене струва около лев за 100 грама.
Като шашнат млад татко купих и двата чая. 
Жена ми първо изпи гранулирания на Хип, днес си направи и запарка с този на Билек, питам я, как е, горчи ли? Тя ми отговори, че този на Билек, с истинските семки и тревички вътре е дори по-вкусен от този на Хип. Еединствената причина, която си мислех че продава гранулите на Хип отпадна.

Съветвам ви внимателно да проверявате съдържанието на продуктите които купувате и да не вярвате на "магически съставки" и формули. Единственото правило при бременните, кърмачките и новородените трябва да е: "Колкото по-близо до природата, толкова по-добре". Това е едновременно по-здравият и евтин подход.

У дома ползваме и другите чайове на Билек - Лайка - за успокояване на нервите и хубав сън и Смрадлика - за дезинфекции, промивки, гаргари. Супер доволни сме и горещо ги препоръчваме. В този случай евтиното не излиза скъпо, а качествено!

Posted in Етикети: |

0 коментара: