Steve Jobs's Autobiography

Днес някъде в небето над Австрия успях да завърша
биографията на Steve Jobs от Walter Isaacson - уникално и изключително увлекателно четиво.

Горещо препоръчвам книгата на всеки, който иска да научи повече за Apple и Jobs и същевренно да се потопи в мисленето на един уникален продуктов мениджър и перфекционист.

Джобс е изключително интересна и противоречива фигура и едва ли има някой по-добър от Isaacsoon в улавянето и пресъздавеното на всички онези лични признания, спомени на приятели, колеги и семейство които да ни пресъздат Стив и животът му в най-пълния му и демитологизиран вид. Биографиите на Айнщайн и Кисинджър, също дело на Исааксън свидетелстват за професионализма и различния му подход към жанра. Те са и причинита да бъде помолен лично от Джобс да спише биографията му.


Наскоро излезнаха няколко филма за Jobs, в който бива представен изключително позитивно и острият му характер изцяло се премълчава. Тази книга не е субективна, да, показва пътят и ината на Джобс към перфектния куб на NEXT компютъра и на Apple Store. Заедно с това предоставя мнението и критиката на хората около Джобс, като Скъли, който никога не го е разбирал напълно и никога не е имал толкова силна любов към детайла като Джобс.

Не губете повече време, прочетете я и проследете пътя на Стив от ябълковите комуни и обсебващите диети до присаждането на новия му черен дроб. Със затаен дъх ще следите страниците, в които се описват създаването и провалите на продукти като първия Мак, Lisa, iPod, iPhone, реакцията на Antenna Gate и др.

Posted in Етикети: |

2 коментара:

  1. Bobby Pfeiffer Says:

    Тук в Силиконовата Долина чувам много интересна информация за Джобс от първа ръка. Много впечатляваща фигура е бил, несъмнено. Това обче не винаги е в положителна посока, след като не се е колебал да нахока софтуерни инжинери които получават по $120 000 годишно все едно са деца и да ги уволни на място.

    Аз едва ли ще прочета биографията, но съпругът ми със сигурност ще й хвърли едно око, и искрено се надявам да не е като всичките документални филми които гледахме за Джобс до сега - едностранни, възхваляващи го субективно.

  2. MARFI Says:

    Обективна е. Е как пък няма да изволни хората ако не струват, това че са им били раздути заплатите не означава, че са вършили работа.