Новини от световните по хокей за мъже и юноши

В момента в Загреб, Хърватия тече световното първенство по хокей на лед във втора "Б" дивизия, където играе и България.

В нашата група, освен отбора на домакините са още Китай, Исландия, Румъния и Ирландия.

В първия си мач момчетата на треньора Георги Миланов победиха отбора на Ирландия с 6:0. С по два гола се отличиха Йотов и Мартин Миланов (моят треньор).

Не им върви на Ирландците срещу българи, преди по-малко от месец женският ни отбор по хокей победи ирландките с 3:0 в зимния дворец и взе бронзовите медали на световното в пета група, на което България бе домакин.

Късно снощи нашите момчетата посрещнаха силния отбор на домакините от Хърватска и загубиха със 17 на 2 (голове на Йотов и Георгиев). Освен много голове, в мача е имало и страшно много дузпи - 12, 3 направени от хърватите и останалите 9 - наши . Хърватите успяват да отбележат шест - вратарят на "Славия" Константин Михайлов отразява останалите, а нашите нападатели пропускат и трите.

В следващия мач нашите хокейсти срещат Исландия. Досега Исландците имат две загуби - от домакините с девет на нула и о Румъния с четири на два.


В Тайпей пък, на световното от трета "А" дивизия играят юношите ни и вчера са отнесли отбора на Турция с 11 на 2, предстой им мач с Австралия и отбора на домакините.

Успех на момчетата ни по всички фронтове!

За още повече хокей - следвай какво споделям тук

Posted in Етикети: , |

0 коментара: