Груповото пазаруване - моите впечатления и опит

През изминалата година в България се нароиха десетки сайтове, които предлагат атрактивни сделки от избрани търговци и големи намаления, главно за ползване на услуги и консумация.

В тази публикация ще споделя моят опит като ползвател на сайтовете и предлаганите промоции.

Едва ли вече някога ще се възползвам от билети за кино или театър с намаление. Имах билети за два филма от киноманията и не успях да отида на нито един, местата пък в сатиричния театър бяха толкова назад и толкова тясни, че едвам издържах постановката, която беше много хубава - Натрапникът от Франсис Вебер. Не толкова хубава беше Дамата с Камелиите в НАТФИЗ, но пък залата бе изпълнена почти изцяло с хора с ваучери, което е показателно за потенциала на подобни услуги.

Твърдо никога повече няма да си взема ваучер за ресторант или каквото и да е заведение, едно че забравих да ползвам поне 3 (за Мото, за ресторант Вратата и ресторант Аромат) Ползвах единствено ваучер за пица-ресторант Маки, първо че пици нямаше (но пък имаше страшни калмари и октоподи) и второ стана объркване и ходих два пъти, веднъж не знаеха че съм с ваучер - обслужването и порциите бяха съвсем различни от следващия път, когато предварително знаеха как ще платя.

Най-вероятно ще ползвам единствено и само ваучери за доставка, по този начин много лесно се отсяват хубавите доставки от лошите. Бърз пример с MyKitchen.bg и Софийска Баница Пайо 90. Поръчах доволно много неща от MyKitchen, но те ужасно много закъсняха и донесоха храната студена, хората от Пайо 90 бяха невероятни - казах им елате около обяд - в 12:00 бяха пред офиса и с колегите вече обсъдихме варианта редовно да закусваме с техни баници - MyKitchen, също като Маки влезнаха в черния ми списък. Освен доставки ще проължавам да ползвам и оферти с взимане от място, като огромния сет суши от Суши Експрес например.


Със сигурност ще ползвам и ваучери за разни екстремни неща, които иначе сам няма да се сетя да си купя - ездата например беше нещо невероятно.

След първоначалното ми ударно закупуване на различни оферти, за повечето от които нямам време да се възползвам вече много внимателно подбирам и преценявам според времето от какво бих могъл да се възполвам или не. Сайтовете за групови намаления са и много добра идея за подаръци и изненади, сестра ми примерно почти цял месец си хапваше спагети в О!Шипка след лекции, а майка ми и баща ми ще глезят на италиански ресторант.

Ако и вие ползвате подобни сайтове ще се радвам да споделите впечатленията си в коментарите.

Ако ли не, може да разгледате Grabo.bg, Deals.bg, Kolektiva.bg, Zadrujno.bg, Dalavera.bg и вероятно още няколко, които дори аз не знам, да се абонирате за офертите им и да си избирате най-подходящите :)

Весели Празници!


Posted in Етикети: , |

2 коментара:

  1. Sorcerer Says:

    Виж това:

    http://eha.bg/

    Обединява всички оферти в един сайт :)

  2. MARFI Says:

    Интересно попадение, да имаше и RSS или и абонамент ;(