The Architecture of Unhappiness: The Cables

Вече писах за архитектурата на нещастието като засегнах единствено частта й свързана с топлоизолациите "на парче".
За жалост примерите за уродливи архитектурни решения са на всяка крачка и днес ще ви разкажа как грозотата може да е не само отблъскваща, но и опасна.

Водосточната тръба от снимката висеше на магия на тежките кебели, които "хитри" кабелджии бяха овързали около нея - за по-бързо и евтино. Без мое знание както и без позволението на домсъвета.


Сигурно и вашият блок е външно "окабелен", сигурно когато духа по-силен вятър и вие не може да спите от люлеещите се кабели.

Липсата на каквато и да е политика и санкции в безпардонното провисване на кабели и дупчене на фасади ни докараха до състояние, в което живота ни е застрашаван от мързеливи, алчни кабелджии.

Но стига приказки, днес беше време за действия - времето го позволяваше, а и след бурята снощи го наложи. Хубавото в случая, който описвам е че тръбата бе почти изцяло достъпна от близкия прозорец, а и се бе измъкнала сравнително ниско.

Откачих няколко от кабелите, който най-много опъваха и тежаха и се опитах да прикова тръбата обратно - уви доставчиците се бяха навързвали един през друг и останалите два по-тънки кабела срутиха клатещата се тръба и тя падна.

На помощ в бедата внесана в кооперацията ни от външни лица се притекоха вуйчо ми и братовчед ми и с дружни усилия закрепихме положението:
Останаха за жалост грозновати дупки в мазилката, които смятам да отнеса като щета към същите тези оператори (щом ги открия, мразя разпределителни кутии без опознавателни знаци) заради които по Коледа се правех на майстор. Горещо съветвам всички Ви да си огледате фасадите и да внимавате за подобни изпълнения, защото летяща от няколко етажа водостъчна тръба със сигурност може да нанесе сериозни щети върху преминаващите под нея.

Весела и безаварийна Коледа на всички!

Posted in Етикети: , , |

0 коментара: