За провалите

Най-големият StartUP на света не е Facebook, twitter, paypal или amazon. Всички тези стартъпи са една мъничка частица от най-големия стартъп на света - САЩ.

Съединените Американски Щати започнали с малък екип и пораснали до това което познаваме днес. На установената конкуренция в лицето на Великобритания не и харесвало накъде отиват нещата, но щатите се оправили с британците, както и с друг, малко по-стар стартъп - Мексико.

Разписали си собствени спецификации - конституция, закони и всичко необходимо, за да може и до днес да приютяват нови и нови стартъпи във всички сфери и индустрии.

България и съседите и предпочели изпитаната рецепта, макар и довела до редица революции и сътресения. Щом сянката на ятагана се оттеглила, младата, стартираща българска държава се събудила с немско CEO и френски спецификации. Сигурните решения работят - знаеш какво да очакваш от тях и до какво ще доведат. Сигурните решения са твоята застраховка, твоето оправдание ако нещата се провалят...

Провалите, пробите и грешките, но най-вече грешките са това, което движат света напред. Страхът от провала пък спъва прогреса. И тъй като провалът е като смъртта и данъците - неизбежен, да се страхува от него човек е ненужно, вредно, но най вече опасно. Всички ние се проваляме ежедневно, по много пъти, провалите ни, както и успехите ни, не са анонимни. Те имат лице и име, най-често нашето собствени.

Не се страхувайте, мечтайте, стартирайте, проваляйте се, живейте!




Flattr this

Posted in Етикети: |

1 коментара:

  1. wattie Says:

    Аз пък мисля, че най-големият StartUP в света е Римската Империя.