Ден на предприемача, my ass!

Днес имах поредния шокиращ сблъсък с университетското, общинско и паневропейско безхаберие и разхищение на средства.

За всички от вас, които не знаете, днес за девети пореден път, в пълно информационно затъмнение, се отчете Европейския ден на предприемача.

Казвам и натъртвам над отчете, защото както виждате и от снимката в залата преобладаваха хора с бели коси, приближили или отдавна надхвърлили пенсионната възраст и изобщо нямаха ищах да стартират, да се учат или да предприемат каквото и да е.

Имало е едни европейски пари, наета е една зала, отчетена е поредната конференция, догодина пак (и така вече девет години...)

Anyway, инициативата е чудесна, но когато бъде направена достояние на повече хора, на повече млади хора, когато евентуално залата се напълни може би дългогодишни кадри от стопанския факултет няма да мрънкат половин част срещу властта, а в крайна сметка ще предприемат нещо срещу статуквото, нали е ден на предприемача за Бога!
Когато повече хора научат овреме за това нещо, може се измисли и смислена програма, може да се направят много и полезни неща!

Искам да вярвам и знам, че в България има будни, млади хора с идеи, идеи и хора които имат нужда от развитие. Нужда от по-малко бюрокрация, двойно по-малко номенклатурщина и тройно по-малко време убито в скучни лекции на самоексхумирани мумии...

Надявам се за юбилея на събитието хората вече да са се освестили и да станем свидетели на едно наистина полезно за младите и предприемчиви хора събитие, ако от столична община, СУ и другите му там организации не знаят как се прави да минат през Start UP конференцията да се научат, пък и може и тяхния семинар да направим :)

Flattr this

Posted in Етикети: , |

0 коментара: