Безплатен филм от Майкъл Мур

На 23 Септември Майкъл Мур ще пусне напълно безплатно за сваляне от Интернет своя последен филм - Slacker Uprising - "Надигащият се мързеливец".

Това е първият пълнометражен филм в историята, които ще направи дебюта си в Интернет при това легално.

Две са причините са това:

През 2009 ще се навършат 20 години от първия филм на талантливият режисьор - "Roger & Me" - "Роджър и аз". Приемете този безплатен филм като подарък от него.

Тъй като филмът показва опитът на Майкъл да мотивира младите американци да гласуват против Буш преди 4 години, той се надява успехът на младия вот тогава (който отива почти изцяло за Кери) да се повтори и за Обама на четвърти ноември.

"Slacker Uprising" е заснет малко преди "Fahrenheit 9/11," по време на кампанията за изборите през 2004, когато Мур пътува в рамките на 42 дни през щатите, посещавайки 62 града в провалилият му се опит да разкара Буш от Белия Дом.

Целта му беше да накара млади гласоподаватели, които никога преди това не са гласували да упражнят правото си на вот.

Тук успява, на изборите през 2004 е отбелязан най-големият млад вот в историята на САЩ, откакто е разрешено и на 18 годишни да гласуват.

Мур среща много проблеми по пътя... Всяка нощ все повече и повече хора идвали на срещите, за да изкажат готовност и желание да гласуват срещу Буш. Републиканците за малко не го арестуват, в два колежа богати дарители предлагат огромни дарения, само и само Мур да не влезе в кампуса. Около 6 университета затварят вратите си пред него. И все пак във Флорида 16, 000 човека присъстват на речта му.

На 23-ти Септември ще можете да си свалите безплатно филма "Slacker Uprising", благодарение на компанията Brave New Films на Robert Greenwald (Робърт Гриинвалд) които се опълчват срещу медията на Ръпурт Мърдок непрестанно.

Натиснете тук, за да се запишете и да свалите филма.

Трейлър:



Самият филм:




Още Филми и послания на Майкъл за които съм споменавал

Не депозирай - пуцай!

Здравеопазване

Милиони мъртви и ранени: Е и?


3 коментара:

  1. rslavkov Says:

    Има само един малък проблем. Филма е безплатен само за хора живеещи в Щатите или Канада.

  2. MARFI Says:

    Мисля, че ще успеем да го свалим, все пак сме изобретателни, пък и не знам още дали ще ограничават по IP, или просто заявлението за сваляне където казваш че си Канадец/Американец е достатъчно. Ще видим на 23-ти. 100% ще го има и в тубата.

  3. Unknown Says:

    Може вече да го намерите в btjunkie.org