Тошка Иванова: Позитивно

Тошка Иванова е копирайтър, обича да пише, да измисля. Не подозирате, но текстовете на редица реклами от ежедневието ни, както и закачливите словосъчетания, които просто не можем да избием от главите си са нейно дело.
Тошка е авторът на "Позитивно" - книга дневник на една диагноза, лечение и излекуване от хепатит C и всичко свързано с това - обществото, здравната каса, клиничните пътеки, клишетата, обществото.

Още първия път, когато видях Тошка я запомних с голямата и, широка усмивка. Когато започнах да пиша тази публикация запънах. Тошка е много енергичен, позитивен човек и последното нещо което очаквах от Тошка е да е позитивна и в един друг контекст, този на вируса на хепатит C.

Като малък живеех със заблудата, че хората с тежки болести са някъде далеч, лекуват се може би. Колкото повече пораствах осъзнавах, че хората с Хепатит, Диабет, СПИН са сред нас и водят ежедневна, неравна борба за оцеляване и нормален живот. Хубаво би било ако можем да им помагаме по някакъв начин, с разбиране като начало.

Заповядайте на 23 Февруари, четвъртък от 19:00 в клуб "Culture Beat" на представянето на еволюиралия анонимен блог на Тошка - Разни мисли на един заразен човек в книгата Позитивно.


Можете да си купите книгата от books.bg примерно, както и на самото събитие.

Други неща от Тошка:

Мисия "Марикостиново" - шокиращ разказ за условията в санаториума в Марикостиново.

Разказът "Играта", леко мрачен, напомня ми малко на Дългата Разходка от Кинг

Posted in Етикети: |

0 коментара: