Digital|K conference 2011

Лятото отлита, есента чука на вратата, а с нея идват и редица интересни технологични събития.


DigitalK повлича крак още на 26 Септември. Събитието се организира от един от малкото ни вестници, които стават за четене и правят нещо смислено онлайн - Капитал в партньорство с първия и единствен рисков инвестиционен фонд в региона - NEVEQ*

Защо да дойдеш на 26 Септември в Народния Театър?

- за да се запознаеш с Matt Mullenweg Мат Мъленуег - създателят на WordPress и компанията Automattic.

Освен че дава хляб на двама много талинтливи програмисти в България - Дзвера и Ники Бачийски, наскоро Matt си напазарува популярните онлайн услуги PollDaddy (всички анкети в този блог, а и в повечето блогове са през тях) и Gravatar и сега половината Интернет (буквално) ползва услугите му.
Свободните статистики на WordPress говорят сами за себе си - върху сървърите на Matt живеят почти 30 милиона блога (включително мастодонтите от TechCrunch и GigaOM) и близо 300 милиона читателя генерират около 2,5 милиарда импресии месечно.
Matt е голям, мноoго голям. Успя да направи страхотен софтуер и да накара милиони хора да пишат разширения за него. В създалата се win-win ситуация Matt натрупа пари, но и направи революция в медийния свят. Определено си струва да се запознаеш с човек като него!

На Digital|K Мат ще говори за силата, с която новите технологии да променят бизнеса и как отварят нови хоризонти пред предприемачеството - хоризонти свободни от конкуренти и монополи - Blue Ocean, Baby!

Контактите на NEVEQ пък за първи път ще доведат в България представител от рисковия инвестиционен фонд CMEA Capital - Самит Джейн Sumeet Jain. Самит е ръководител на ИТ инвестициите във фонда с над 11 годишен опит в създаването на компании. Не си прави излишни илюзии обаче, човекът жедневно е бомбардиран със стотици оферти за инвестиции в компании, базирани в Щатите от хора, на които лесно може да се довери. Ако искаш да успееш с българска компания, трябва да си повече от изключителен. Нищо не ти пречи да се пробваш, де :)

Стига ли ти толкова, зариби ли се вече?

Билетите вече вървят по 200 лева, но през този блог, StartUP фондацията и OpenCoffee общността имаш шанса да закупиш early bird регистрация (150 лв.), дори да си доста закъснял, просто последвай тази връзка, попълни формичката и от екипа на Економедиа, ще ти се обадят и ще те зарадват с приятна отстъпка. Nice, ah? :)

*NEVEQ са инвеститорите в проекта по който работя - favit.com, DIGITALK е тяхна втора конференция след провелия се през февруари Technology Innovation Summit Eastern Europe (TISEE 2011)

Posted in Етикети: , , |

0 коментара: