The Way Back


От Сибир до Индия пеша?
The Way Back разказва спорната история на шепа политически затворници, които предприемат 6 000 километров поход, пеша. Филмът е сниман в България, Индия и Мароко и започва с разпит на главния герой Януш от Захари Бахаров.

Полякът Януш се ориентира много добре в пустошта (по мъхът на дърветата, слънцето и тн.) използва кори от бреза за да предпази лицата и очите на съучастниците си: Ед Харис - в ролята на американец обвинен в шпионаж, и Колин Фарел - безкпрулен престъпник, който убива без да му мигне окото.

Януш въвлича голяма част от обитателите на бараката си в плана си за бягство. Затворнк прекъсва ел. захранването по време на силна снежна буря, която бързо прикрива следите на бегълците. Следват тежки нощи и дни в сибирската ледена пустош, през които бегълците са преследвани от вълци и преживяват на оскъдни запаси трупани по време на престоя им в лагера.

След време бившите затоврници достигат до езерото Байкал и след това се прехвърлят към първоначалната си крайна цел - Монголия. Първоначалната им еуфория е заменена от покруса когато арка на входа на пустинята Гоби ги посреща с лика на Сталин...

Следват тежки седмици в пустинята, Тибет и Индия...

Posted in Етикети: |

0 коментара: