The Cancer Cure that Worked

Мой близък приятел е болен от рак. Вчера пристигна книгата, която ми поръча "The Cancer Cure that Worked" Разлистих я и не можах да спра да я чета, преполвих в рамките на час.

След кратък, почти философски предговор посветен на гледането и виждането и проблемите произтичащи от всяко едно наблюдение като например неизбежната промяна в поведението и дори състава на наблюдавания обект се потапяме в един свят, в който не доказателствата към едно научно откритие го правят значимо или правдиво, а това дали е в руслото на приетите към деня научни теории.

Така например дебатът между Луй Пастьор и забравеният вече Антоан Бешам, (от който самия Пастьор открито краде много от догмите си), завършва с победа за бащата на пастьоризацията, а не както доказва след години една от ученичките на самия Пастьор - Бешам е бил прав в твърденията си че:

а) бактериите са полиморфни организми (от гр. πολύ "много" и μορφή "форма"), тоест могат да променят структурата си и да са както rods (пръчковидни) така и rombs. Могат и да растат или да се смаляват до границата на филтрация, под която вече се третират като вируси.

От а) следва и най-дръзкото твърдение на Бешам: Бактериите сами по себе си не са достатъчно силни, за да навредят на който и да е организъм. Когато попаднат в благоприятна среда, бактериите се размножават, променят формата си, държат се като вируси и/или гъбички и така се случва болестния процес.

Аналогично, ако средата в която са пападнали бактериите се промени към такава, която не благоприятства тяхното развитие, то те могат да бъдат отслабени, контролирани и напълно унищожени. Това е коренът на Алкалната Теория, в която болести се лекуват като се обръща pH на кръвта и урината от киселинно в алкално. Доказано е че повечето бактерии и вируси, подобно на гъбичките виреят най-добре в киселинна среда и не понасят алкалната.

За поддържане на алкална или близка до алкалната среда (нека я наречем нискокиселинна) е достатъчно да спрете приема на кафе и захар, да пиете повече вода и да ядете възможно повече сурови зеленчуци, ядки и плодове. Лимонът, противно на очакванията е много силен алкален агент, поради сложно взаимодействие на сока му със сока в стомаха ни.

И така... през 30-те години на века един изключително надарен млад човек Royal Raymond Rife, човек, който както Стив Джобс се е намирал на кръстопътя между технологиите и изкуствата се намира на един по-важен кръстопът, този между микробиологията и финната механика и оптика.

Райф успява да разработи микроскоп, ненадминат и до днес. Светлинен микроскоп, който чрез комбинация от филтри, плаки и светлина достига увеличение като на Електронните микроскопи с тази разлика, че светлиният микроскоп не убива обекта си на наблюдение.

Райф вижда живота в най-най-малките му форми. Посредством хитро използване на светлината успява да разграничи клетъчни мембрани и други детайли в обектите си на наблюдение. Решава, че всеки един микроорганизъм "трепти" на определена честота, да кажем открива неговия "пулс". След дълги опити и калибрация на апаратурата си, Райф успява да унищожи, буквално да взриви туберколозни клетки като насочва към тях електронен сигнал с определена честота. Това е и първата болест, която Райф успява да лекува с електронни пулсове. Следващата е рака, при това със 100% успех.

По негово време, а и до днес ракът се смята за мутационно заболяване. Не за заболяване причинявано от бактерия. Апаратурата на Райф, трудовете и сътрудниците му са унищожавани и преследвани. И въпреки това в различни периоди и държави по света от 1930 до днес откритията на Райф и вярванията на Бешам са непрестанно потвърждавани. Книгата "The Cancer Cure that Worked" на разследващия журналист Barry Lynes, проследява трънливия път на откритието на Райф от създаването му, през гонитбите и саботажите до забвението и мисионерството на последователите му.

Posted in Етикети: , |

6 коментара:

  1. Божо Says:

    За съжаление това е чиста псевдонаука и конспиративни теории...
    Преди години, докато още работех като физик ми пратиха инфо за тази история. Говорих с двама молекулярни биолози и не можахме да намерим нищо рационално в цялата работа.
    Вече не помня подробностите, но съществено е, че раковата клетка много трудно се различава от здравата, по физически и химически състав няма как да се намери нещо, което да го няма в здрават клетка и да се използва резонансната му честота, за да се унищожи раковата клетката, без да се унищожат и здравите. Едно на ръка, че "рак" е много широко понятие.
    Историята за ph-то е вярна, с леката подробност, че ако промениш ph-то на организма толкова, че да измрат бактериите, първо ще умре пациентът.
    Единственото рационално в цялата работа е, че душевното състояние на пациента е много важно, че "положителното мислене" е от съществено значение и човек не бива да се предава. Още повече, че съвременните терапии са много по-ефективни от да речем преди 10 години. Говоря от опит с мои роднини и приятели, не само теоретично.

  2. MARFI Says:

    Сподели ми малко повече опит на мейла плс marfuzii @ gmail

    Ако беше псевдонаука, нямаше да убият Райф, нали?

  3. Божан Божков Says:

    Да допълня. Като физик, макар и бивш, мога да кажа, че резонансна честота може да се намери на прости молекули, като водните да речем, на този принцип работи микровълновата фурна.
    На сложни молекули, като ДНК, няма такава. А да се очаква че примерно някакъв участък от ДНК на раковата клетка ще има някаква честота, посредством която тя ще може да се порази е фантастика.
    Също така и сложни молекули, каквито са вирусите нямат резонансна честота. Може да се обясни по-просто така: Една бетонна колона има резонансна честота. Купчина тесто няма :)

    Освен това, ние живеем в море от полета с всякакви честоти. Ако тази история беше вярна, непрекъснато щяхме да си ходим излекувани :)

    А да, още нещо. Споменах водата и микровълновата фурна. Вярно че тя работи с резонансната честота на водата, но мощността е около 700-800 вата.
    Даже да открием резонансна честота на някоя молекула в болна клетка, ако облъчим тялото с каквито и да са вълни с такава мощност, ще се озовем в затвора с дългогодишна присъда за убийство.

  4. MARFI Says:

    Божане, тук се говори за клетъчната мембрана на клетката - защо да няма такава честота?

  5. Божан Божков Says:

    Ами клетъчната мембрана е изградена от белтъци, после клетъчната мембрана на раковата клетка не може да бъде различена от тази на здравата, другото съм го писал по-горе.

    Всъщност по този принцип работят някои от методите за лъчетерапия. Вкарва се вещество, което се натрупва в раковите клетки с по-голяма вероятност, от колкото в здравите и се действа върху неговата резонансна честота.

  6. MARFI Says:

    Да, Калии и после бум!