Review: Logitech K310

От вчера следобяд тествам клавиатурата на Logitech Κ310, която според мен много погрешно се маркетира като "миеща".

Първо, АБСОЛЮТНО всякаква електроника може да се мие, пере и тн. Единственото и достатъчно условие да не я изпържите е да я оставите да изсъхне добре преди да я включите към захранване, батерии и тн.

След това уточнение, пред "миещият" маркетинг идва още един проблем - цената. Нормалните USB клавиатури струват около 10 лева, Logitech k310 все още не се продава в България, но в amazon цената и е около 30 паунда, очаквам когато стигне родните магазини да струва поне 100 лева.

С други думи - две нормални клавиатури от 10 лева, въпреки че съхнат бавно ще ви свършат идеална работа наместо една свръх скъпа миеща се.

Ключът към "миещата" тайна е в бутоните, които не са захванати плътно един до друг като на обикновените клавиатури, а имат увеличено разстояние по между си. Това ми позволява да пиша по-бързо с по-малко грешки, а клавиатурата задържа много по-малко боклуци, тоест нуждата от миене съвсем отпада.

На гърба на клавиатурата има малка четка, с която можете да изчеткате трохите и другите неща попаднали между бутоните, въпреки че предвид разстоянието между тях това ми се вижда почти невъзможен сценарии.

Освен четката, на тази снимка впечатление правят и отворите на гърба, през които да изтече водата и клавиатурата да изсъхгне по-бързо от нормалните.

Присъдата: Logitech K310 е страхотна клавиатура, чието най, ама най-малко предимство е миенето. Клавиатурата е почти безшумна, бутоните са по приятни на допир от пластмасовите на повечето клавиатури, но в същото време не са гумени и лигави. Имат и специално покритие, което не позволява на пръстите ви да се хлъзгат. Ако цената в България е адекватна с удоволствие бих си я взел.

Според мен здравната каса трябва да задължи всички учреждения и общопрактикуващи лекари да я позлват и да я мият в края на работния ден, това би спряло много инфекции и вируси.

Posted in Етикети: , |

2 коментара:

  1. Огнян Says:

    Клавиатурата я има в Ресет на цена около 70 лева. Вероятно и другите дилъри на Поликомп също вече я продават.
    btw, SetPoint разпознава ли я (ако си го инсталирал)? Аз наскоро взех една МК320 и с разочарование открих, че не се поддържа... :-(

  2. MARFI Says:

    Нямам SetPoint, не мога да ти кажа. Благодаря ти за инфото за Reset!