The flowering tea



Наскоро получих покана в LinkedIN от Велислав Чорбаджиев, който се занимава с нещо много интересно - внос и продажба на цъфтящ чай.

Заговорихме се, Велислав ми изпрати няколко мостри и сега пиша тези редове докато отпивам от страхотния бял чай с вкус на шоколад. Ето и накратко историята на Велизар:

Дълго време работи и учи в Щатите, и още по-дълго време мечтае да се занимава с това, което обича и да превърне хобито си в работа. Познато, нали? След като се връща в България приятел го запалва по чая и решават да внасят цъфтящи чайове, както и био и натурални такива.

Тук, както се сещате идва интересното и "трудното".
В България повечето хора пият чай само ако са болни, тоест пият билкови запарки, отделно имаме ниска хранителна култура и рядко оценяваме качествената и задравословна храна.

Двамата приятели са упорити и вярват, че могат да променят статуквото като продават "здраве във вид на чай", както те се изразяват.

След като опитах съм съгласен че е уникален и вкусен, а Велизар и кратка справка в укипедия показват, че има чайове за всяка болежка - предпазващи от рак, богати на калции (наравно с млякото), антиоксиданти, помагащи за храносмилането, заздравяващи кръвоносните съдове, чайове за отслабване и... списъкът е безкраен.

Велизар се опитва да създаде култура, да прокламираме и говори за чай непрекъснато. Организира чаени партита и продава цели 13 вида цъфтящ чай, ръчно направен в Китай от истински чаени листа с истински натурални цветя от лилия, жасмин, амарант, невен, карамфил, био чай, сертифициран и без добавки, насипни бял, зелен и черен. Също така произвежда и уникален студен чай от истински листа без консерванти, миксиран с прясно изстискан лимон, грейпфрут или портокал, подсладен със захар или мед.

Ако сте се зарибили може да научите повече и да поръчате от www.tresordefleur.com както и да им станете фен във фейсбук, за да следите за предстоящите чаени партита.

Posted in Етикети: |

0 коментара: