Протест: България не е Биг Брадър!

Нова година обикновено е време за равносметка. Равносметката за изминалата година e пумпълна - дума с която се опитвам да кажа, че 2009 бе пълна със събития, но за жалост с повтарящ се лайт мотив.

Започна с протести на студенти, природозащитници, млеко- и зърнопроизводители, кардиолози...

Всеки имаше своите искания, а една от многото точки бе и гарантиране на основните ни човешки и конституционни права при въвеждането на европейската директива 24/2006 или на народен език "законът за подслушването"

2010 за жалост ще започне по същия начин - на 14 Януари 2010 в 11:00 часа, ние от инициативата "България е наша" и "Електронна Граница" със съдействието на ПП "Зелените" ще се опитаме да бъдем чути от властимащите и ще викнем силно пред парламента, че НЕ искаме да живеем в полицейска държава и че НЕ, ние не сме престъпници по презумция и НЕ, не се чувстваме комфортно от исканията на МВР безконтролно да се рови из кореспонденцията ни.

Жалко е че отказът от диалог и вслушване в гласа на гражданите от страна на МВР ни изкарва за втора поредна година на площада по същата тема, докога така...?

Часът и мястото на срещата са известни - площад "Народно Събрание" 14 Януари 2010, 11:00 - нека заедно покажем, че ни пука за свободата ни, защото когато я загубим ще е късно! RSVP

Posted in Етикети: , , |

4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    а защо в работен ден? за мен, например, това е проблем... :(

  2. MARFI Says:

    Свързваме го с протестите от миналата година и за мен е проблем, но за няколко часа ще напусна работното място. По-добре да жертвам малко време сега, отколкото да заложа свободата си за години напред.

  3. Unknown Says:

    България е Биг Брадър. България е Слави, Тато, Батето, Гоцето, Азис, Стоичков, Бареков, Андрей Райчев...
    Простотията се възпроизвежда. От тук, до края на света!

  4. Big Brother Family на живо Says:

    България е Биг Брадър. Който не вярва може да види,в новото издание Биг Брадър Фамили