Dacia Duster test drive

Съботата и неделята имах удоволствието да покарам дизеловия вариант на Dacia Duster.

Първото нещо, което ми направи впечатление беше "Уау! - Шест скорости!". В последствие усетих целта - скоростите на Duster-a са доста къси - първа и втора се изреждат толкова бързо, че често се изкушавах да тръгвам директно на третa. Дори веднъж успях, колата не се възпротиви, не се разхлопа или загасна -  тръгна. Стабилна е!

Самата шеста скорост въпреки, че не излизах много от града успявах да включа по Борис и България и то на доста ниски километри - около 80. Пета влизаше нормално дори на скорости от порядъка на 50 километра. Оборотите държах в златната среда от 1500 и двигателя мъркаше и харчеше доста прилично за подобен автомобил. С две изкачвания и слизания до Златните и хамалско каране из града ми даде среден разход малко под 8, което си е добре.

Контролът на задвижването 2WD / 4WD се осъществява от бутон, като възможносите са 2WD / 4WD и Ауто. Всъщност след избиране на 4WD, бутонът се връща в позиция Auto, което е доста удобно тъй като при покачване на скоростта автоматично връща автомобила в режим 2WD - спестява ви бензин и мислене.

Отвътре Duster-a е доста просторен, но в интериора по мое мнение пластмасата е застъпена твърде силно, за сметка на текстила например. Има и няколко нелогични решения като управление на стъклата от централната конзола, а не от вратите, липсата на Auto - за стъклото на водача както и контрол на електрическите огледала от под ръчната спирачка. Единствената, но за сметка на това огромна жабка, в която влиза папка А4 прави много добро впечатление!

Тъй, карането! Макар и дизел пали от раз, дори без подгряване. Дори на студено. Двигателят се чува малко повече от очакваното, но шумът му се контрира с навременна смяна на предавките и по плавен глезен. От видеото долу може да видите и усетите самото каране и поведение на джипа по заснежените витошки пътища. Държа се повече от прилично - с много малко поднасяне, но все пак при доста висока скорост и много заснежен път, enjoy:

Posted in |

1 коментара:

  1. Преводи Варна-Карел Says:

    Колата е доста прилична за цената си особенно, със сигурност интериорът и не е сред най-добрите в класа, но на тези цени просто няма какво да умуваме или да търсим недостатъци. Не съм карал такава но според мен е дота практичен автомобил.