Евтина реклама в движение

Срещу скромната сума от 9 лева се сдобих с лепенки на култовия домейн: marfuzii.net, надявам се хората докато чакат зад мен по задръстванията да успеят да запомнят домейна и вечерта да прочетат нещо интересно. Препоръчвам на всички, опитващи се да си спечелят онлайн присъствие, да отделят малко бюджет и за офлайн реклама, под снимките може да прочетете и още няколко хрумвания по темата:

Много от уебмастърите пренебрегват възможностите, които имат да рекламират сайта си и извън мрежата.

Вярно, чрез тази да кажем офлайн реклама, посетителите не ще влезнат в страницата Ви веднага, но поне ще свикнат с името й, със съществуването й.


Ето няколко идеи, който не са лично мои, но пък, може да Ви помогнат да увеличите посетителите си.
Подбрал съм лесно осъществими и евтини рекламни стратегии, за да бъдат приложими от възможно най-много хора. Защото, както е казал един български генерал, при обсадата на одринската крепост:


"С артилерия всеки знае, Вие давайте без!" така де, "С пари, всеки знае, ние можем и без"

  1. Тениски!
    Създайте си тениски с логото на уебсайта или със закачлив надпис с домейна Ви, разбира се домейна трябва да бъде ясно четим.
    След като създадете дизайна на тениската чрез някой от онлайн магазините за тениски, може да запазите изображението и дори да поставите линк към формата за поръчка на тази точно тениска на сайта си, така че ако посетителите Ви се интересуват, да могат да изберат някой от вече направените от Вас готови модели и да си поръчат.
    Първата стъпка, разбира се, е да си поръчате тениска за Вас самите и да я носите по възможност често, може дори да подарявате такива тениски на прителите си. Когато сте останали съвсем без идеи за подарък, една бутилка уиски, обвита в закачлива тениска, е чудесен подарък за домакина на поредната запивка, не мислите ли?
  2. Автореклама.
    Така и така си карате колата всеки ден и стоите доволно много време по задръстванията, и вече може и да имате стикери за принадлежност към някой автомобилен форум, нищо не Ви пречи да си поръчате една такава лепенка и за вашия сайт - колкото по-голяма, толкова по-добре.
    Съпровождащ текст, от сорта на:

    Когато не съм задръстен, чета BGreporter.com, а ти задръстен ли си?
    Благодаря, че дадохте път на репортерите на BGreporter.com
    Можеш да видиш другата ми кола на ngf-bg.com


    Това са само примери. При колите, поради по-голямата рекламна площ, може да използвате въображението си и площта на колата, да създадете нещо наистина уникално и запомнящо се.

  3. Хартиени носители.
    Ако сте все още студент или ученик, може да заместите надписите ЦСКА и Левски от тетрадките си с тези на сайта Ви, и разбира се, да оставяте новия рекламен носител по-често върху бюрото/чина си.
  4. Типични рекламни материали.
    Ако сте пушач или пък раздавате визитки от традиционен метален визитник, може да се снабдите с някоя по-луксозна метална запалка и да я инкрустирате с домейна си, същото може да сторите и с визитника си, запалката трябва да бъде подавана често и услужливо и да се поставя редом до телефоните Ви по време на обиколките Ви из заведенията.
  5. Табели и знаци.
    Ако ползвате гараж, вместо обичайнотo: "Не спирай! Пукам гуми!", може отново да използвате закачлив текст с домейна си:

    Тук спират само репортери на BGreporter.com


  6. Еконотка.
    Ако пък, имате времето и уменията, може да почистите някой от изоставените столични бетонни цветарници, да посадите няколко свежи стръкчета и да поставите табелка, че доброто дело е свършено от притежателят на домейна Ви.


Списъкът далеч не се изчерпва с тези няколко съвета, но оставям изнамирането и оползотворяването на други офлайн евтини ресурси на въображението Ви. Темата винаги е отворена за коментари, а списъкът за разширения. Главната ми цел бе да обърна внимание на притежателите на онлайн бизнес, че може да се развива и успешна офлайн реклама, при това на много ниска цена.

Posted in Етикети: , , , |

4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Не знам дали знаеш, че за рекламни надписи се прави нова регистрация в КАТ и ако нямаш такава могат да те глобят :-)
    Иначе идеята е много добра, на бумащината и таксите в КАТ убиват нещата в зародиш, ако не си решил да влагаш пари

  2. MARFI Says:

    Благодаря за предупреждението, действително, не се бях замислял...

    2 години карам със стикер на стъклото на БМВ форума и не съм имал проблеми, правили са ми за тъмни стъкла и щори, но само забележка.

    Мисля, че се отнася ако има надпис по врати, калници и тн, иначе по стъклата и под номерат има толкова лепенки, на застраховки, на каско и тн, че се надявам да не се заядат за това точно...

    Пък, мене като ме спрат, не са опряли до лепенки, обикновенно си има за какво :(

  3. Калоян Says:

    Това русенски номер ли е ...

  4. MARFI Says:

    пловдивски